Začala oprava nerovností na mostě, kvůli kterým byla na čtyřproudové silnici snížena rychlost na 50 km v hodině. Důvodem jsou vychýlené mostní opěry. 

Zuzana Babiánková (vlevo) s kolegyni Evou Juřenovou pomáhají zvládat pandemii v havířovské nemocnici.
Nebála jsem se o sebe, ale o žákyňky, říká o boji s virem učitelka z Karviné

Práce už začaly a hotové už je zpevnění střední části asi 40metrového úseku. Na přelomu dubna a května začnou dělníci se samotnou opravou předpolí mostů.

„Na mostu, kde dochází k vychýlení mostních opěr, provedeme jejich obnažení a vybourání. Mostovka zůstane zachována, ta se hydraulicky nadzvedne a posadí na prozatímních opěrných skružích. Mostní opěry uvolníme z ukotvení, odbouráme a odtěžíme. Vytvoříme prostor pro nové opěry, které realizuje zadavatel,“ přiblížil aspoň zčásti průběh odborných stavebních prací vedoucí stavební činnosti a recyklace Smolo Recycling Jiří Labuda s tím, že bude nutný i přesun velkého množství zeminy a suti. Součástí zakázky za téměř 50 milionů korun je i nezbytná demontáž protihlukových stěn. 

Ilustrační foto.
Nemocnice v Karviné potřebuje nutně krev, žádá pravidelné dárce i prvodárce

Podle informací z webových stránek Ředitelství silnic a dálnic bude provedena výměna mostního svršku, vybavení a mostních závěrů. „Dále bude na mostě osazen systém automatického postřiku, který bude sloužit k omezení výskytu námrazy na mostě,“ píše se na webu ŘSD.

Letos plánují stavbaři oprav opěr směrem na Frýdek-Místek, kdy bude doprava svedena do pruhů ve směru na hraniční přechod do Polska. V příštím roce identické práce proběhnou na druhé straně rychlostní komunikace.

Ilustrační foto
Orlová buduje nový varovný a informační systém, stát bude víc jak 15 milionů