Nebýt dvou gólů v brance hostí, podělily by se oba tábory i pěkně napůl – pokutu od policistů totiž dostal jeden fanoušek z každé strany a hasiči zasahovali kvůli pyrotechnice na stadionu u kotle domácích i hostů.

Zdroj: Deník/Jaroslav Perdoch
Zdroj: Deník/Jaroslav Perdoch

„Celou dobu bez excesů,“ hodnotil policejní mluvčí Richard Palát nedělní akci, na kterou byly povolány ohromné síly v uniformách, včetně těžkooděnců, i v civilu.

Klid zůstal na ulicích a v ochozech – pomineme-li obligátní nadávky a vyhrůžky – podle něho zachován proto, že chuligáni Baníku ani Opavy jednoduše „nedostali prostor“ vyvádět.

Kdoví, jestli vůbec proběhl jejich „fight“, neboli domluvená bitka v ústraní. „O tom nemáme žádné informace…“ prohlásil Palát s tím, že kvůli přestupku omezili na svobodě jen dva muže.

Baníkovec neuposlechl výzvy policisty, chuligán z Opavy se chtěl prát. Stalo se to po zápase a s oběma to vyřešili na místě uložením blokové pokuty.

Příjezd opavských fanoušků do Ostravy a jejich přesun na vitkovický stadion na zápas Baník vs. Slezský FC, 21. dubna 2019.
Baník vs. Opava bez excesů. Policie potvrzuje: Slezské derby? Vše v klidu

V hledišti se znepřátelení fanoušci uráželi transpareny (Každý král má svého šaška! = FCB, Nám nadáváte, přitom sami udáváte! = SFC) a navzájem svými pokřiky „jebali“.

Když došlo na zakázanou pyrotechniku, měli nicméně navrch domácí. Do jejich kotle museli hasiči stříkat vodu, zatímco u hostů stačilo jednu světlici sebrat do kbelíku.

Slezské derby FC Baník Ostrava - Slezský FC Opava, 21. dubna 2019, utkání 29. kola první fotbalové ligy.
Baník nedal Opavě šanci a bude hrát ve skupině o titul

Příjezd fanoušků SFC do Ostravy a jejich přesun na stadion:

Zdroj: Deník/Jaroslav Perdoch

Odjezd fanoušků SFC z vlakového nádraží v Opavě: