Velkou odezvu na sociálních sítích vzbudilo oznámení rodiny z Čermné ve Slezsku nedaleko Vítkova. Na zahradě svého rodinného domu chová tři psy. V neděli 3. února jí za podezřelých okolností zemřela chovná fenka argentinské dogy jménem Tacuari.

„Ráno byla v naprostém pořádku, později jsme ji však našli mrtvou. Následoval převoz k veterináři, který provedl pitvu. Ta prokázala, že došlo k otravě. Nevím, jakým způsobem byla provedena, ale poté, co vyšla najevo tato skutečnost, předali jsme celou věc policii, která se tím bude zabývat,“ uvedla Deníku zdrcená majitelka, jež si přála zůstat v anonymitě.

Když naši redakci seznamovala s případem, těžko zadržovala slzy. Ztráta milovaného psa byla pro její rodinu velkou ranou.

Jeden z osmnácti kamerových bodů ve městě je mimo jiné umístěn také v Riegrově ulici u Kulturního domu Na Rybníčku.
Kamerový systém v Opavě by se měl znovu rozšířit

„Vůbec si nedokážu vysvětlit, jak to mohl někdo udělat. Nevím o tom, že by naši psi někomu mohli vadit. Poslouchají nás a máme je dobře zvládnuté,“ popisovala dále.

Majitelé vypsali odměnu ve výši 20 tisíc korun za informace vedoucí k odhalení neznámého pachatele. Pokud poškozené rodině můžete pomoci, ozvěte se na jedno z telefonních čísel: 605 561 508 nebo 775 239 271.

Policie už případ šetří. Kromě vítkovských policistů se jím zabývají i členové oddělení hospodářské kriminality. V současné době čekají na přesné výsledky veterinární pitvy, pak bude rozhodnuto o dalším postupu.

Odhalený sklad nebezpečného odpadu.
V objektu skladu ve Starém Městě začínají sanační práce

K dalšímu úhynu mohlo dojít jen o den dříve, v sobotu 2. února, ve zhruba pět kilometrů vzdáleném Vítkově. Majitelka byla se svým psem na procházce. V ulici Wolkerové zavětřil kus masa, který se zde povaloval. Dokonce se do něj stačil i zakousnout, avšak pozření všímavá žena zabránila. Kdyby se tak nestalo, život jejího čtyřnohého přítele by byl v ohrožení.

„V mase byly napíchány jehlice, které se používají právě k sešívání masa. Takové kusy byly nalezeny celkem dva. Jednalo se o návnady a jejich umístění do prostoru bylo zřejmě úmyslné. Provedli jsme kontroly v ulicích Wolkerova a Budišovská. Nic dalšího jsme nenašli, v neděli ovšem napadl sníh a je možné, že další maso se ukrývá pod sněhovou pokrývkou. Případ byl postoupen Policii České republiky,“ mínil velitel vítkovských strážníků Roman Mišáček, jehož celá věc překvapila, mimo jiné z toho důvodu, že místní městská policie ze strany obyvatel neevidovala stížnosti vůči majitelům psů.

Ilustrační foto.
V Ludgeřovicích má vyrůst kruhový objezd
Po nárazu auta do stromu zůstal řidič v bezvědomí.
Po nárazu auta do stromu zůstal řidič v bezvědomí