Dívka s umírajícím mužem hýbala, pak ho natáčela na mobilní telefon

Muže ubodala dvěma noži. Celkem mu zasadila třináct ran. Umírajícího pak fotila a natáčela na mobilní telefon. S tělem dokonce kvůli lepším záběrům hýbala. K hrůznému činu došlo vloni v březnu v Suchdolu nad Odrou.

„Její odvolání proti rozsudku Krajského soudu v Ostravě jsme zamítli jako nedůvodné,“ řekl Deníku mluvčího olomouckého vrchního soudu Stanislav Cik, podle kterého je rozhodnutí o vině a trestu správné.

Vraždu soud označil za zcela výjimečnou, a to hned z několika důvodů. Tím první byla razance a brutalita. Studentka střední školy na muže postupně zaútočila dvěma noži. Běžným vraždám se vymyká i věk pachatele, kterému bylo teprve osmnáct let.

„Vražda je výjimečná i chováním po činu. Obžalovaná si umírajícího fotila a natáčela na mobilní telefon a dávala ho do různých poloh,“ řekl Cik.

Krajský soud v Ostravě. Ilustrační foto.
Dívka ubodala přítele, pak si ho natáčela na mobil

Dívka muže poznala přibližně před dvěma roky v době, kdy bydlela u příbuzné. Začali spolu udržovat poměr. Jednou ji však údajně znásilnil. Případ začala vyšetřovat policie. V osudný den jí zavolal s tím, aby si vše vyříkali v restauraci v Suchdolu nad Odrou. Nakonec souhlasila. V hospodě popíjeli pivo a tvrdý alkohol. Po chvíli s ním odešla na ubytovnu, kde se odehrálo krvavé drama.

Dívka, která měla problémy s psychikou a také s alkoholem u hlavního líčení nevypovídala. V pláči jen uvedla, že o tom nedokáže mluvit.

Při výslechu na policii se ke všemu přiznala a vyjádřila lítost. Uvedla, že se jí muž snažil přimět k sexu. Vzala nůž a bodla ho do krku. Prý na ni začal křičet, že půjde do vězení. Vzápětí popadla další nůž a začala bezhlavě bodat. Své chování nedokázala vysvětlit.

Záběry z místa železničního neštěstí ve Studénce
Znalkyně: ve Studénce selhaly kontrolní mechanismy. Poukázala i na další chyby
Zásah hasičů u požáru slovenské lokomotivy ve Studénce.
Hasiči zasahovali při požáru lokomotivy ve Studénce