Slavnosti se budou konat v pátek a sobotu 8. a 9. září, tedy v době, kdy se tradičně konaly hornické dny, ze kterých městské slavnosti vzešly. Tradičním zůstává také místo konání, kterým je ragbyové hřiště.

V hudební části programu vystoupí v pátek od 17. hodiny Vixlaivant, místní kapela, která slavnosti zahájí díky vítězství na nedávném Festiválku v letním kině. Následovat budou Jelen, Slza, britský zpěvák John Newman a páteční program završí Horkýže Slíže.

Havířovský zlatý kahanec na Těrlickém okruhu 2017. Horst Saiger na stroji Kawasaki ZX-10RR v cíli Kahance.
Těrlický okruh: rychlost, adrenalin i kachny na cílové rovince

„Sobotní program zahájí ve 14 hodin Michal Nesvadba s vystoupením pro děti. Pak zahraje Originál Vintage Orchestra, vystoupí oblíbené Čarovné ostrohy. Na podiu se pak budou střídat Pavel Callta, Čechomor, Pavol Habera s kapelou Team a švédská heavymetalová hudební skupina Sabaton. Slavnosti ukončí ohňostroj,“ uvedla ředitelka MKS Havířov Yvona Dlábková.

Vstupenky mají jednotnou cenu 250 korun na každý den. Děti do 10 let mají vstup zdarma, důchodci nad 70 let platí 150 korun a držitelé průkazu ZTP mají poloviční slevu a doprovázející osoba jde zdarma.

Dlouhému čekání ve frontách, případně i uzavření areálu kvůli vyčerpání kapacity, se mohou návštěvníci vyhnout koupením vstupenky v předprodeji na kasách MKS Havířov nebo na internetu.

Upozornění na bezpečnostní kameru.
Neúnavné digitální oči jsou stále ve střehu
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube