Podle informací Deníku k nálezu došlo v blízkosti supermarketu Terno v Krnovské ulici. Kolemjdoucí žena si v sobotu okolo půl šesté ráno všimla, že z kontejneru na sběr oblečení visí bezvládné tělo muže. Ihned tedy zkontaktovala policii. „Muž se nacházel v otvoru pro vhození oblečení. Nejevil známky života. Nebylo zjištěno cizí zavinění a nařídila se soudní pitva,“ poznamenal tiskový mluvčí opavské policie René Černohorský.

V tomto kontejneru v Solné ulici vyhasl život sedmnáctiletého mladíka z Opavy.
Smrt v kontejneru. Proč zemřel mladík v nádobě na elektroodpad?

V relativně krátkém sledu se jedná o druhý obdobný případ. Letos v lednu totiž našel smrt v kontejneru na elektromateriál i sedmnáctiletý Opavan. Ten se přes otvor snažil dostat dovnitř, avšak se zasekl a nemohl se vrátit ven. Koroner uvedl, že mladík zemřel udušením, které způsobil tlak na hrudník. Tehdy se jednalo o kontejner Asekolu v ulici Solné v opavském centru. Mluvčí společnosti Dana Duchečková si tenkrát posteskla nad tím, že lidé se do těchto sběrných nádob dobývají i přes četná upozornění, jimiž jsou opatřena formou varovných cedulek. V jejích útrobách se navíc obvykle nenachází nic cenného, co by se dalo zpeněžit.

Byť i v lednovém případu policie nezjistila známky cizího zavinění, členové romské komunity, kteří ke kontejneru přicházeli zapalovat svíčky, měli za to, že nešlo o nešťastnou náhodu. Podle některých výpovědí ho tam natlačili jeho kumpáni. Na druhou stranu většina z nich připustila, že dotyčný kontejnery vybíral pravidelně a podobná tragédie visela ve vzduchu.

Ilustrační fotografie.
Ukradli tunu švestek, po zlodějích pátrá policie
Místo dopravní nehody na Ostravské ulici v Hlučíně.
Náklaďák nedobrzdil a osobní auto odhozené na chodník zranilo děti