Koncem června jsme pro čtenáře regionálních deníků v Moravskoslezském, Zlínském a Olomouckém kraji vyhlásili letní „pivní" soutěž ve spolupráci s pivovarem Radegast. Zajímalo nás, z čeho byste sestavili Krabičku poslední záchrany (KPZ) pravého chlapa.

„Návrhů bylo opravdu mnoho, jak vtipných, originálních, tak i více či méně praktických. Mezi nejzajímavější tipy, co by nemělo chybět v KPZ pravého chlapa, patřila například tchynina kreditní karta, šiška chmele na žvýkání, nafukovací panna nebo třeba vizitka pro případné osudové setkání," vyjmenovala Leona Mývaltová, manažerka distribuce Moravskoslezského deníku.

Kavárna Deníku na Colours of Ostrava 2013Soutěž podle ní samozřejmě nadále pokračuje. Sestaveno bylo deset předmětů, které by neměly v KPZ pravého chlapa chybět a měl by ji mít na každém festivalu či podobné akci. Pokud se chystáte na právě probíhající festival Colours of Ostrava, určitě nezapomeňte navštívit Kavárnu Deníku. Zde si můžete vyzvednout hrací kartu, kde jsou předměty zveřejněny.

„Pak už stačí nasbírat tři razítka ve stanech Radegast za vypití tří různých druhů piv a takto vyplněnou kartu odnést zpět do naší kavárny. V pátek i v sobotu bude probíhat losování z hracích karet o lístky na pivo zdarma a v sobotu dokonce velké losování o věcné ceny," doplnila ještě Leona Mývaltová.

Kavárna Deníku ale nebude spojena jen s losováním pivní soutěže. Pro nejmenší účastníky Colours jsme v ní připravili malou výtvarnou dílnu, jejíž součástí je také oblíbené malování na obličej.

Kdo vyhrál karton piva Radegast v soutěži „KPZ"?

Všem zúčastněným čtenářům za příspěvky do soutěže děkujeme a zde je seznam těch, které jsme se rozhodli odměnit kartonem piva Radegast:

1. Ladislav Schmied

2. Staś Karol

3. Zdeněk Vilkoš

4. Lierová Karla

5. David Pasz

6. František Orth

7. Jiří Lazar

8. Tomáš Kotala

9. Dan Sywala

10. Lazarová Mariana

11. František Laryš

12. Josef Lazur

13. František Jendřejčík

14. Marcela Machů

15. Josef Pohnán

NENECHTE SI UJÍTSvou zajímavou literární tvorbu představí na Colours of Ostrava tři vítězové soutěže Nepiš do šuplíku. Pokud si chcete oddechnout od hudby a máte rádi literaturu, přijďte na jejich čtení do Kavárny Deníku, která je umístěna nadohled tomu nejdůležitějšímu dění – stojí tož poblíž spojovací uličky mezi hlavní a druhou festivalovou scénou.

„V pátek v 15 hodin přečte autor Roman Polák svou povídku s názvem Dovolená s tchyní. V sobotu v 15 hodin se představí Liz Nováková s básní nazvanou Lovestory z Karlína. V neděli ve 14 hodin pak představí Zofie Žejdová svou povídku Tajemství opuštěného kláštera," přiblížil program čtení Jiří Sedlák, jeden z organizátorů Colours.

„Příspěvků do soutěže nám přišlo obrovské množství. Vítězové byli vybráni zástupci festivalu a Moravskoslezského deníku," dodal Sedlák - VÍCE ZDE.