Gastroenterologická ambulance v orlovské nemocnicci funguje od začátku minulého roku a je to detašované pracoviště Beskydského gastrocentra Nemocnice ve Frýdku-Místku.

„Díky nové špičkové technice je nyní v gastrocentru možná přesnější diagnostika, jsou zde nově vybudovány dva endoskopické sály a dospávací pokoj, což lékařům umožňuje rozšířit spektrum prováděných zákroků a pacientům výrazně zvyšuje komfort před i po vyšetření. Dále se nám podařilo rozšířit péči o další dvě odbornosti, endokrinologii a nově i plicní lékařství,“ sdělil primář Beskydského gastrocentra Petr Vítek.

Brankář české reprezentace Martin Galia jde na operaci a lednové EURO tudíž nestihne.
Špatná zpráva. Martin Galia jde na operaci a mistrovství Evropy nestihne

Pracoviště má ambulantní provoz, po vyšetřeních či zákrocích pacienti v doprovodu blízkých odcházejí domů. „Pokud je některých pacientů nutná následná hospitalizační péče, spolupracuje orlovské pracoviště s lůžkovými odděleními karvinské nemocnice, Nemocnice Havířov a také s mateřským pracovištěm Nemocnice ve Frýdku-Místku,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer.Rozšíření Beskydského gastrocentra vyšlo na 12 milionů korun, které uhradil Moravskoslezský kraj.