VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Valašsko láká na Karlovský gastrofestival, opět přivítá michelinského kuchaře

Velké Karlovice - Svátek gurmánů a milovníků (nejen) valašské kuchyně: to je Karlovský gastrofestival, jedinečná gastronomická akce ve Zlínském kraji, která letos vstupuje do 4. ročníku. Uskuteční se ve dnech 5. - 7. října 2012 ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku, v malebném údolí Léskové nedaleko slovenské hranice, v podhůří Beskyd na Východní Moravě.

24.9.2012
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: archiv

Stejně jako v minulých letech návštěvníkům nabídne Gastro tour s ochutnávkami valašských specialit a mezinárodním farmářským trhem. Uskuteční se také doprovodné akce včetně galavečeří a kuchařských show i oblíbená soutěž o nejlepší valašský frgál. Zpestřením letošního ročníku bude účast kuchařů a producentů z Maďarska v čele s držitelem prestižní michelinské hvězdy.

Karlovský gastrofestival pořádá Resort Valachy spolu s dalšími majiteli hospod a restaurací v údolí Léskové ve Velkých Karlovicích. Jeho cílem je propagovat a popularizovat regionální producenty a valašskou kuchyni, k níž neodmyslitelně patří kyselice, halušky, frgál nebo slivovice. Zároveň ale každý ročník zpestří prezentace gastronomie některé z evropských zemí.

Miguel Rocha Vieira

„Letos přivítáme producenty a kuchaře z Maďarska. Přijede s nimi i šéfkuchař ověnčený prestižní michelinskou hvězdou, Miguel Rocha Vieira z restaurace Costes v Budapešti. Ta michelinskou hvězdu získala jako první v Maďarsku, pouhý rok po Vieirově příchodu, a brzy si vydobyla pověst jedné z nejlepších maďarských restaurací, kam míří nároční gurmáni a to i z řad známých osobností – navštívili ji mj. Anthony Hopkins nebo Brad Pitt s Angelinou Jolie. Jak jméno šéfkuchaře napovídá, není to rodilý Maďar, ale původem Portugalec. Můžeme se tak těšit na maďarskou gastronomii zajímavě okořeněnou dalšími evropskými vlivy. Zájemci budou moci jeho um ocenit při Michelinském obědě a Galavečeři v sobotu 6. října," uvedl ředitel hotelů Resortu Valachy Tomáš Blabla. Michelinský oběd a Galavečeře se budou konat v hotelu Lanterna. Vedle toho se v sobotu 6. října uskuteční ještě jedna maďarská Galavečeře a to v hotelu Horal. Tam ji pro návštěvníky připraví kuchaři další vyhlášené budapešťské restaurace Almárium Hungarorum.

Hlavním bodem Karlovského gastrofestivalu je takzvaná Gastro tour s mezinárodním farmářským trhem, která se bude konat v sobotu 6. a neděli 7. října od 10 do 18 hodin. V této době mohou lidé navštěvovat místní hospody i další gastro zastávky (letos je jich celkem 10) a ochutnávat různé speciality a krajové produkty ve stáncích. V nabídce hospod a restaurací budou mj. zabíjačkové, králičí, rybí, zvěřinové či jehněčí speciality, farmáři nabídnou frgály, valašské sýry, marmelády, mošty, biozeleninu, uzeniny a další valašské produkty. Díky účasti Maďarů nabídku okoření vína a pálenka, husí speciality, sýry, koření a také uherák, čabajka a další maďarské uzeniny z mangalice – vepřového masa stejnojmenného maďarského plemene, které je stále oblíbenější u milovníků zdravé stravy pro vysoký obsah tzv. zdravého cholesterolu. Pro velký úspěch se vrátí i loňští hosté z italské obce Sauris s prosciuttem a produkty Wolf i horským pivem Zahre.

Vstup na Gastro tour je pro návštěvníky zdarma. Za nabízené pokrmy i produkty v hospodách i na farmářském trhu se platí výhradně jednotným platidlem – valašským gastrošem (1 gastroš = 25 Kč). Mezi gastro zastávkami rozptýlenými v údolí Léskové na 3,5 kilometrech sveze návštěvníky turistický vláček s ochutnávkou slivovice, koňský povoz a historický autobus.

Program Karlovského gastrofestivalu také zpestří jarmark s ukázkami valašských řemesel, kuchařské show či barmanské večery s guru českého barmanství Alexandrem Mikšovicem, novinkou bude sobotní Lidová veselice. Připravena bude i zábava pro děti s možností hlídání.

Vyvrcholením Karlovského gastrofestivalu bude v neděli 7. října soutěž o nejlepší valašský frgál, v níž mohou svůj um poměřit pekařky a pekaři z řad veřejnosti. Její renomé rok od roku vzrůstá, loni porota hodnotila rekordních 74 frgálů. V čele poroty opět zasedne pan Ladislav Frgal. Letošní 11. ročník přinese zpestření v podobě speciální soutěžní kategorie zasvěcené kuriózním frgálům. www.karlovskygastrofestival.cz

PROGRAM

Pátek 5. 10.

• 20:00 - Champagne Night – barmanský večer s Alexandrem Mikšovicem (Cocktail bar Lanterna)

Sobota 6. 10.

• 10:00 - 18:00 - Gastro tour s farmářským trhem (údolí Léskové)
• 10:30, 13:00 - Kuchařské show se zajímavými hosty (Horal)
• 12:00 - Michelinský oběd se šéfkuchařem budapešťské restaurace Costes (Lanterna)
• 18:00 - Zakarpatský večer (Areál Lésková)
• 20:00 - Galavečeře s budapešťskou restaurací Almárium Hungarorum (Horal)
• 20:00 - Galavečeře s michelinským šéfkuchařem budapešťské restaurace Costes (Lanterna)
• 20:00 - Havana Club Night – barmanský večer s Alexandrem Mikšovicem (Cocktail bar Lanterna)

Neděle 7. 10.

• 10:00 - 18:00 - Gastro tour s farmářským trhem (údolí Léskové)
• 10:30, 13:00 - Kuchařské show se zajímavými hosty (Horal)
• 11:00 - 14:00 - Soutěž o nejlepší valašský frgál (Lanterna)
• 19:00 - Galavečeře „Best of Valachy" (Lanterna)

Autor: Redakce

24.9.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Řemeslné práce - Řemeslné práce Lakýrník 14 000 Kč

Stavební lakýrníci a natěrači MALÍŘ - NATĚRAČ (ZamK). Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: B15 (ZamK) z: 15.6.2018, Jedná se o nátěr ocelových konstrukcí, sanace, obsluhy strojů a provádění prací ve výškách. Větší část prací je prováděna z lešení., Nabízíme: individuální finanční ohodnocení, nové pracovníky zaškolíme. , Požadujeme: bezúhonnost, chuť pracovat, kreativní přístup k práci, časovou flexibilitu, ochotu cestovat (pracovní cesty po ČR), schopnost práce ve výškách, řidičský průkaz sk. B, C - výhodou. , Výhody: osobní ohodnocení, odměny za zvláštní výkony, stravenky., Kontakt: životopisy zasílejte na e-mail info@hucik.eu. Po dohodě je pak možná osobní schůzka.. Pracoviště: Hučík - průmyslové nátěry s. r. o. - pracoviště konská, 739 61 Třinec 1. Informace: Pálová, Jantošová, .

Administrativa - Administrativa Administrativní pracovník 17 000 Kč

Úředníci ve výrobě SKLADNÍK/CE - LOGISTIK. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: A11 z:18/6/2018, Náplň práce: , - organizace a evidence materiálového a výrobkového toku ve skladu: příjem, skladování, výdej, - kontrola příjmu (kvantita a kvalita), skladování a výdeje materiálů , - spolupráce s příslušnými odděleními, - kontrola a účtování pohybu zásob a inventury, - údržba, úklid a péče o sklad a společné prostory, - doplňování kanbanového skladu, - vychystání materiálu pro výrobu, - dohled nad nakládkou (expedice)., Požadavky: , - SŠ / SOU , - znalost skladového hospodářství, - pracovní zkušenosti na obdobné pozici výhodou, - řidičský průkaz VZV, trestní bezúhonnost, - znalost technické dokumentace, - základní znalost NJ popř. AJ výhodou, - znalost MS Office, výhodu znalost systému SAP, - spolehlivost, flexibilita, samostatnost, komunikativnost, spolupráce, ochota se vzdělávat, - ŘP sk. B výhodou., Nabízíme: , - zajímavé zaměstnání v rámci nadnárodního koncernu, moderní a příjemné pracovní prostředí , - dvousměnný provoz (ranní, odpolední), - 5 týdnů dovolené, - příspěvek na stravování, - příspěvek na životní nebo penzijní pojištění, - platové podmínky a ostatní benefity odpovídající významu pozice , - firemní vzdělávání , - očkování proti chřipce, bezplatný letní pitný režim., V případě Vašeho zájmu posílejte prosím Váš strukturovaný životopis v ČJ s označením „SKLADNÍK“ na výše uvedenou adresu.. Pracoviště: Blanco professional cz spol. s r.o. [2], Příborská, č.p. 258, 739 42 Frýdek-Místek 8. Informace: Michaela Čecháčková, +420 733 133 029.

Gastronomie - Gastronomie Pomocníci v kuchyni 73 Kč

Pomocníci v kuchyni Pomocná síla v kuchyni OZP. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 73.5 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Restaurace Dřevjanka, Za Pomníkem 8, Šenov u Ostravy, Kontakt e-mailem: gasperikova.monika@gmail.com, , Hledáme uchazeče/ku na částečný úvazek, práce je určená pro OZP pracovníky (osoby bez OZP prosím nepište)., Náplň práce: pomocné práce v kuchyni s přípravou pizzy a v přilehlých prostorách kuchyně., NÁSTUP IHNED!. Pracoviště: David ševčík - restaurace dřevjanka, Za pomníkem, č.p. 8, 739 34 Šenov u Ostravy. Informace: Monika Gašperíková, .

Výroba - Výroba Provozní zámečníci, údržbáři 15 000 Kč

Provozní zámečníci, údržbáři ZÁMEČNÍCI. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 16000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Aktualizace 18. 6. 2018, Požadujeme - vyučen v oboru, ŘP sk. B, samostatnost, odpovědnost., Náplň práce - výroba plynových armatur - zámečnické práce., Pracovní doba 6:00 - 14:00, Předem volat na tel. č.: 737 238 239 a domluvit si schůzku., Pracoviště: Třinec. Pracoviště: Armagas s.r.o., Průmyslová, č.p. 1021, 739 61 Třinec 1. Informace: Jan Prachowski, +420 737 238 239.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Miminka.

Deník přináší pravidelnou přílohu s fotografiemi miminek

Peruánská fanynka. Fotbalové MS Rusko 2018
9

Kráska z Peru, Austrálie nebo Evropy? Vyberte nejhezčí fanynku skupiny C

V Metylovicích v noci hořela chata, škoda je půl milionu

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly krátce po čtvrteční půlnoci v Metylovicích u požáru přízemní dřevěné chaty. Předběžná škoda byla odhadnuta na půl milionu korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Nově vlakem z Bohumína až k polskému Baltu

Už dnes večer vyjede z Bohumína nový přímý vlak Českých drah, který spojí Karvinsko, potažmo celý Moravskoslezský kraj s polskými přímořskými letovisky na Baltu.

Bouřky zaměstnaly hasiče, padaly hlavně stromy

Bouřky, které ve čtvrtek večer a v noci zasáhly Moravskoslezský kraj, zaměstnaly desítky hasičů. Ti si na svá konta připsali bezmála osmdesát výjezdu, zejména ke spadlým stromům.

Bagr v kině a marihuanové stanové městečko ve vile: prohlédněte si videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve čtvrtek 21. června 2018.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT