Informace o vandalství se objevila nejprve na facebooku Heřmanic u Oder, kde zástupci obce informují, že v úterý ráno nahlásili poničení zastávky ve Vésce Policii České republiky. „Vandalové zastávku popsali fixem na zdech i dřevěném obložení. Otrhali tašky na asfaltové střeše zastávky a popsali jízdní řád. Vyřádili se dále na nově natřeném plotě Výletní zahrady, kde popsali horní vrátka. A jako tečku na závěr - ukopli odpad na umyvadle v dolní části zahrady,“ stojí ve zprávě.

V Heřmanicích u Oder jsou pěkná a zajímavá místa. Jedním z nich je Goethův kámen ve Vésce.
Výhled od mořského oka v Heřmanicích u Oder nezklame

Na zastávce ve Vésce je v současné době viditelná výměna asfaltového šindele v některých částech střechy, uvnitř zastávky jsou kresby, některé vulgární, podobně jako nápisy. Jeden hanlivý nápis je také na jízdním řádu před zastávkou. Prakticky stejný nápis je i na jízdním řádu před zastávkou na okraji Heřmanic u Oder na rozcestí ke Kamence. Tamní zastávku vandalové „vyzdobili“ o něco méně, největší nápis je navíc vyvedený křídou.

Oznámení události potvrdil policejní mluvčí René Černohorský, jenž uvedl, že k činu došlo v blíže neustanovené době mezi šestnáctou a osmnáctou hodinou v pondělí 4. října. „Neznámý pachatel spáchal v obci Heřmanice u Oder, v místní části Véska, přečin poškození cizí věci tím, že pomaloval černou barvou zděnou i dřevěnou část zdejší autobusové zastávky. Různými nápisy, nečitelnými obrazci a ornamenty a také úmyslným poničením střešní krytiny objektu vznikla poškozené organizaci celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně sedm tisíc korun,“ sdělil René Černohorský.

Heřmánky jsou malebná obec v údolí mezi kopci.
Heřmánky jsou poklidná obec s nebezpečnou silnicí

Doplnil, že tento případ majetkové trestné činnosti prověřují policisté z obvodního oddělení v Odrách. „Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k důvodům jejího protiprávního jednání a chování, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na oderské policejní číslo 974 735 741,“ dodal.