O svátcích tak budou v běžném provozním režimu fungovat OC Futurum, Forum Nová Karolina i Avion Shopping Park. Naopak OC Laso zůstane uzavřeno o zmíněných svátcích i v sobotu 7. července. Prodejna Billa, která sídlí v areálu tohoto centra, zůstane o svátcích rovněž uzavřena.

„V sobotu 7. července už bude prodejna otevřena jako obvykle o sobotách, od 7 do 19 hodin. Většina našich obchodů bude prodávat i o svátcích, jednou z výjimek je právě Billa v Ostravě v OC Laso,“ upřesnila mediální zástupkyně společnosti Dita Vašíčková.

Ilustrační foto.
SON upozorňuje na zneužívání nájemců bytů Residomo

O svátcích se bude prodávat i v dalších větších obchodních řetězcích. V Ostravě ale zákazníci o svátcích nenakoupí v MM Centru, které o tom informuje na vývěsce u vchodu do prodejny, v sobotu 7. července tady ale budou prodávat od 7 do 12 hodin, což je běžná prodejní doba pro sobotu.

Svou prodejnu otevře 5. i 6. července od 9 do 14.30 hodin i provozovna Mobil pohotovost v Zámecké ulici v centru Ostravy, sousední knihkupectví Academia zůstane naopak podle informace ve výloze o svátcích zavřeno. Z pěti dalších menších obchodů v centru města uvažuje o tom, že by otevřel o svátcích, jen jeden. Další budou mít zavřeno.

Běžnou otevírací dobu bude mít o svátcích například i Restaurace U Rady, stejně tak i Cukrárny Ollies v Ostravě.

Ilustrační foto.
Oprava kolejí ve staré Porubě: neprojedou auta ani tramvaje!

O kterých svátcích se prodávat může, a o kterých neZákon přijatý v roce 2016 stanoví, že obchody, jejichž prodejní plocha přesahuje 200 metrů čtverečních, musejí zůstat uzavřeny 1. ledna, na Velikonoční pondělí, 8. května, 28. září, 25. a 26. prosince. Na Štědrý den pak nesmějí mít otevřeno od 12 do 24 hodin.

Tradiční prázdninové počasí? Tropy v Brně, déšť na Lysé hoře a vítr na Milešovce