Snažili se jim vysvětlit, že každý úraz teď musí řešit ve speciálních ochranných pomůckách a práce v nich je hlavně pro operatéry velmi náročná. 

Focení telefonem je jednodušší, než si myslíte.
Fotíte mobilem? Na tyto věci byste neměli zapomínat

Zástupci motorkářů na společném setkání přislíbili, že budou na své kolegy apelovat i prostřednictvím sociálních sítí, aby si před usednutím za řídítka uvědomili, že případnou nehodu teď musí zdravotníci řešit ve ztížených podmínkách.

Podívejte se na video ze setkání lékářů FN Ostrava a motorkářů

Zdroj: Youtube

„Vím, že úraz si nikdo neplánujeme, ale když se to stane, tak bychom rádi operovali v podmínkách, na které jsme zvyklí. A pokud se tomu dá předejít, je to určitě lepší,“ řekl k setkání s motorkáři jeho hlavní iniciátor MUDr. Jiří Demel, staniční lékař z Kliniky úrazové chirurgie.

OLÍK ze Sedlnice, pruhovaná trička jsou symbolem sbírky na jeho léčbu.
Olík potřebuje k léčení získat denně nejméně milion korun! Lidé pomáhají sbírkou

Lékaře z FN Ostrava vedl k tomuto neobvyklému kroku obávaný počet úrazů při dopravních nehodách, které bohužel v některých případech končí i tragicky.

Jeho kolega z Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny MUDr. Zdeněk Dubový, který sám jezdí na motorce, jeho slova potvrdil.

„Když je někdo motorkář, tak jezdí za jakékoliv situace. Ale já si myslím, že je teď nanejvýš vhodné si dát trochu pozor a ušetřit tak zdravotníkům spoustu nepříjemných situací."

Strážníci pokutují i v době koronavirové.
Doba koronavirová na špatné parkování nehraje, v Ostravě padají i pokuty
Produkce medicinálních lahví ostravské společnosti Vítkovice Cylinders a polské společnosti Vítkovice Milmet tak půjdou na export, tuzemské zdravotnictví je nedostane. 
Lahve na kyslík z Vítkovic Česko pro zdravotnictví nechce, půjdou jinam. Proč?