Jednou ze zastávek polského youtubera Marcina Kuzmaka byla také Opava. Foto: Deník/Roman BrhelZdroj: Deník / Markéta Stošková„Člověk musí mít bláznivé nápady, aby ho život bavil,“ pousmál se Marcin Kuzmak. „Auta, stroje mám celkově rád a i kolo mám v oblibě,“ pousmál se mladý Polák. Na svou prázdninovou misi vyrazil na kole BMW, nechal si vyrobit i speciální tričko.

„Denně urazím něco okolo sto, sto padesáti kilometrů,“ prozradil svůj plán. Nejdelší část jeho trasy vede přes Českou republiku, jednou ze zastávek byla i Opava. „Česko je krásná země, i když kopcovitá, člověk dostane pořádně zabrat,“ konstatoval Marcin Kuzmak.

Ilustrační fotografie.
Hmyzí útoky nejsou v Opavě zatím fatální

„K Česku mám navíc vztah. Otec u vás šest let pracoval. Teď máme malou firmu, kde máme České bagry na podvozcích Tatra, já dokonce jezdím Praga V3S,“ prozrazuje. „Jsou to nesmrtelné stroje,“ zvedá prst.

Na cestu do Mnichova si vyčlenil ve svém programu deset dnů. „Měl bych to zvládnout. Kolo mám dobré, potřebné náhradní díly s sebou,“ ukazuje na svázaný uzlík za sedlem. Z Mnichova už ale na kole nepojede. „Tolik volna nemám, přijede pro mě přítelkyně autem,“ doplňuje.