Zuzana, Anna a Miroslav se narodili minulý týden v ostravské Fakultní nemocnici zdravotní sestřičce z Nemocnice Podlesí v Třinci. 

Trojčata se narodila v 30. týdnu těhotenství a vážila v rozmezí od 1300 do 1600 gramů a přesto, že se narodila předčasně, mají se čile k světu. „Děkuju celému týmu za péči, kterou mi věnovali před porodem i teď po porodu. Cítím se nádherně,“ popsala své pocity těsně po porodu novopečená maminka trojčat. 

„Budu mít trošku náročnější ten život, ale připravit se na to nedá, doufám, že moje děti budou nejhodnější na světě,“ řekla s úsměvem Michaela Kropová pro Českou televizi. Děti budou propuštěny z nemocnice asi v 36. týdnu, v případě, že lékaři zhodnotí, že miminka už jsou zralá na domácí péči.

Záběr z videa FNO.
VIDEO: Nemocnice v Ostravě zveřejnila záběry z porodu trojčat

Michaela Kropová se už po náročném císařském řezu zotavila a může za dětmi docházet z domova, děti ještě nějaký čas budou v péči specialistů z Oddělení neonatologie FN Ostrava. Trojčata se v Česku rodí výjimečně, loni bylo v celé republice pouze 8 porodů trojčat, z toho jeden ve Fakultní nemocnici v Ostravě. Počet vícečetných porodů v posledních letech klesá, také vlivem toho, že při asistované reprodukci už se zavádí zpravidla jen jedno embryo. 

Michaela Kropová pracuje jako všeobecná zdravotní sestra na oddělení ARO v Nemocnici Podlesí, která je členem skupiny Agel. Firemní nadace pomůže rodině i s výbavou pro novorozence.