Letos v květnu v jednom z opavských barů při sporu na tanečním parketu udeřil třiašedesátiletého muže. Ten upadl na zem tak nešťastně, že utrpěl vážná poranění hlavy a později v nemocnici zemřel. Mladíkovi hrozí až deset let vězení.

„Mrzí mě to, nechtěl jsem nikomu ublížit. Bránil jsem jen svou kamarádku, která se nacházela na tanečním parketu,“ prohlásil obžalovaný s tím, že dotyčný se k ní choval nevhodně, stejně jako předtím k dalším dívkám.

V BARU

Osudného dne šel mladík s přáteli do baru. V zábavním podniku se nacházel i starší muž. Patřil mezi občasné hosty a rád se pohyboval na tanečním parketu mezi mladými lidmi.

Mladík ho neznal. „Holky si stěžovaly, že je tam obtěžuje nějaký pán, a že se jim to nelíbí. Řekl jsem to vyhazovači. Odpověděl mi, že to nemá možnost nějak řešit,“ vypověděl mladík s tím, že některé dívky po chvíli odešly.

Později si všiml, že se muž na parketu zaměřil na jeho kamarádku. „Šahal na ni. Z výrazu její tváře se mi zdálo, že ji to bolí. Přistoupil jsem k němu a odstrčil ho. Řekl jsem mu, jestli je to normální. Prudce zvedl ruce, něco na mě zakřičel, nerozuměl jsem mu ani slovo. Když zvedl ruce, lekl jsem se a udeřil ho levou rukou do čelisti,“ vypověděl obžalovaný. Před soudem se zodpovídá z ublížení na zdraví s následkem smrti. Hrozí mu pět až deset let vězení.

Ilustrační foto
Hasiči pomohli zachránit českého řidiče ve Francii