Na samém začátku informoval o podivné jízdě vozidla všímavý řidič. „Upozornil operačního důstojníka na nebezpečné jednání šoféra a popsal vozidlo. Nebylo mu lhostejné kličkování auta, které ohrožovalo ostatní účastníky provozu,“ informovala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Následně skvěle kooperovaly různé složky policejního aparátu ostravských policistů od hlídkové služby Ostrava po operačního důstojníka.

Ilustrační foto.
Moravskoslezský kraj zasáhly vydatné deště, voda omezila i dopravu v Ostravě

Ten měl díky oznamovateli výborný přehled o typu a barvě vozidla, i směru jízdy. Během okamžiku se tak za vozidlem vynořily policejní hlídky, které byly poblíž místa oznámení a brzy jej dostihly.

„Za pomocí světelného a zvukového signalizačního zařízení chtěli policisté auto zastavit, jenže řidič reagoval opačně, sešlápl plyn a začal ujíždět,“ dodala Michalíková. Jak se později ukázalo, bezdůvodně.

Zdroj: Jaroslav Perdoch

Pronásledování začalo v Ostravě-Porubě, pokračovalo zběsilou jízdou přes centrum metropole až do Mariánských Hor. Řidič ujíždějícího vozidla kličkoval, aby tím znemožnil bezpečné zastavení vozidla. Samotná rychlost ujíždějícího vozidla mnohdy překročila i 180 km/h.

Václav Brabec, přípravné fotbalové utkání FC Baník Ostrava - Celtic Glasgow, 13. července 2022, Ostrava.
Baník slaví 100 let: Snem je vyhrát titul, má jasno majitel Václav Brabec

Policisté po domluvě dostali ujíždějící auto do tzv. smyčky, kdy první služební vozidlo ho předjelo, a tím zabránilo dalšímu ujíždění a ostatní vozidla jej zablokovala. Řidič ujíždějícího vozidla nakonec zastavil.

Následovalo jeho zadržení a v tomto momentu muži zákona zjistili, že řidičem byla 31letá žena. Dobrovolně se podrobila dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu a testu na drogy, obojí s negativním výsledkem. Také byla držitelkou řidičského oprávnění. Proto se policisté na místě zeptali, proč ujížděla. Dočkali se překvapivé odpovědi: „z nudy“.

Pronásledování se obešlo bez škody na zdraví i majetku. V tuto chvíli se případem zabývají policisté z obvodního oddělení Ostrava-Mariánské Hory.