Dívenka se ztratila v úterý odpoledne, naposledy byla spatřena v okolí svého bydliště. Do akce se zapojilo několik desítek hasičů a policisté, kteří celou akci také koordinovali. Profesionální i dobrovolní hasiči se rozdělili do skupin, které důkladně propátrávaly terén.
Postupně na místo dorazili specialisté z lezeckých skupin, komunikačních technologií i hasičští kynologové ze Zlínského, Moravskoslezského a Jihomoravského kraje. Do pohotovosti byla uvedena potápěčská skupina z Olomouce, informováni byli i hasiči z Polska.

„Do záchranné pátrací akce se zapojila i velká skupina místních dobrovolníků, svou roli zde sehrála i výměna informací díky novým technologiím sociálních sítí,“ sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Řidičky v Zábřehu demolovaly dopravní značky na ostrůvcích
Řidičky v Zábřehu zdemolovaly značky. Podívejte se na tu spoušť

Hledali jsem, holčička nikde

Prostřednictvím sociálních sítí byli na půl desátou večer svoláni dobrovolníci před místní hasičskou zbrojnici. Pomoci přišlo dvě stě padesát až tři sta lidí. Po dívence pátrali zhruba do jedné hodiny ranní.

„V neděli jsem přijela k rodičům z Břeclavi. Když jsem zjistila, že se ztratila, vydali jsme se s taťkou ji hledat. Prošli jsme skoro celé Zlaté Hory, bohužel holčička nikde,“ napsala během noci na středu jedna z uživatelek sociálních sítí. Na nich se dobrovolníci vzájemně informovali.

Ve středu dopoledne vyšel najevo tragický konec události.

„V ranních hodinách byla pátrací akce ukončena nálezem hledané dívky bez známek života. I přesto, že akce měla tragický konec, všem velice děkujeme za obětavost a mimořádné nasazení,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Snímek z místa nehody.
Tragédie u Rýmařova: žena s dětmi narazila do stromu, chlapec nepřežil

Okolnosti úmrtí? Zatím se vše šetří

S ohledem na rodinu policie rozhodla neposkytovat jakékoli další informace. Neupřesnila, zda se jednalo o násilný trestný čin nebo nešťastnou náhodu.

„Zatím nemohu potvrdit ani vyvrátit žádnou z vyšetřovacích verzí, okolnosti smrti se vyšetřují,“ dodala policejní mluvčí pro agenturu ČTK.

Na místo neštěstí byl vyslán hasičský psycholog.

Zdrženlivý v informacích byl i starosta Zlatých Hor Milan Rác.

„Do pátrání se z veřejnosti zapojilo nějakých dvě stě, dvě stě padesát lidí. Je to číslo neobvyklé prý i v kontextu obdobných akcích v jiných regionech. Dobrovolníkům patří poděkování. Obrovskou práci odvedli i policisté, hasiči, psovodi, byla to obrovská masa lidí,“ řekl s tím, že podrobnosti k věci v tuto chvíli sdělovat nebude.

„Takové máme pokyny, myslím, že to celé časem opadne a potom k tomu bude prostor,“ uzavřel.

Současný stav ulice Malá Strana
Moderní doba dorazí i do Krumpachu. Malá strana získá asfalt