Objeví se v nové československé pohádce Když draka bolí hlava. Zahraje si v ní současně dvě postavy kováře a později krále. Jeho partnerkou před kamerou bude Kamila Magálová, herečka Slovenského národního divadla (SND), která si zahraje roli panímámy.

Natáčelo se v malebné krajině Beskyd ve vesničce Hrčava, která těsně hraničí s Polskem, ale také se Slovenskou republikou.

Počasí filmovému štábu přálo. A když se natáčelo na pomněnkové louce, všichni přítomní byli naladěni pozitivně.

PŘÍJEMNÉ LOKACE

„Lokace je vybrána opravdu výborně a s citem. Je to pro nás relax a inspirace, protože příroda dodává klid a pohodu. Jsem rád, že nehraju sám sebe, ale kováře. Muže šlachovitého, svalnatého, na kterém je vidět, že je ošlehaný ohněm kovárny a je z něj cítit životní zkušenost,“ svěřil se Karel Gott.

Partnerkou bude Karlovi Kamila Magálová, kterou můžete znát například z komedie Líbáš jako bůh. Kamila Magálová přijala roli panímámy, tedy partnerky kováře, ke kterým na prázdniny přijedou vnučka Barborka a vnuk Tomík. Vnučku si zahraje dcerka Karla Gotta Charlottka Gottová a vnuka Alešek Nykodým. Kamila Magálová si s Karlem také zazpívala závěrečnou píseň k pohádce s názvem Láska je náš drahokam autorů Michala Davida (hudba) a Petra Šišky (text).

Zuzana Žáková (princezna) a Jakub Jablonský (princ) při prvních záběrech natáčení československé filmové pohádky Když draka bolí hlava.
Ve Štramberku padly první klapky nové pohádky Když draka bolí hlava
Karel Gott s dcerou Charlotte Ellou
Karel Gott s dcerou nazpívali píseň pro novou pohádku Když draka bolí hlava

„Režisér pohádky Dušan Rapoš mi zavolal a nabídl roli panímámy. Sice jsem byla již skoro rozhodnuta, že roli příjmu, protože v minulosti jsem už s panem režisérem natočila pohádku Falošný princ, ale ještě jsem si vyžádala scénář. A po přečtení scénáře musím říct, že je to překrásná pohádka,“ uvedla Kamila Magálová.

Jen pro upřesnění scénář napsal s Dušanem Rapošem Petr Šiška, který je také producentem filmu.

Karel Gott navíc pro pohádku nazpíval také titulní píseň se svou dcerou Charlottkou s názvem Když draka bolí hlava autorů Leška Wronky (hudba), Petra Šišky (text).

Dušan Rapoš.
Když draka bolí hlava: v knize i na plátně