Kromě nové nerezové vany plaveckého bazénu byla vybudována také brodítka, která se napojila na potřebné rozvody. Zároveň byla položena zámková dlažba kolem bazénů.

HYGIENICKÁ PRAVIDLA

Na koupališti platí aktuální hygienická opatření proti šíření koronaviru. Kapacita koupaliště je pro tuto chvíli maximálně 500 najednou a je nutné dodržovat dvoumetrové rozestupy, prozatím také nejsou v provozu vodní atrakce.

„Na koupališti je k dispozici dezinfekce, která je u vstupu a také je rozmístěna ve všech prostorech koupaliště. Zaměstnanci desinfikují všechna příslušenství koupaliště v pravidelných intervalech. Počet návštěvníků mohou lidé sledovat na našich sociálních sítích,“ vysvětlil opatření ředitel Správy sportovních a rekreačních zařízení Havířov Radek Podstawka.

Polská lokomotiva "EU44" v barvách PKP Intercity
Vlaky do Polska se rozjedou příští týden. Nově i tři spoje k Baltu z Bohumína

„Věřím, že tato rekonstrukce pozvedne koupaliště ještě na vyšší úroveň, než na jaké bylo doposud. V nejbližší době bychom ho chtěli rozšířit směrem k řece Lučině. Zadní část za skokanskými můstky by se měla posunout a na vzniklém prostoru by mělo vyrůst beachvolejbalové hřiště,“ uvedl primátor Havířova Josef Bělica.

Z HISTORIE 

Historie havířovského koupaliště se začala psát 1. července 1961, kdy po dlouhých průtazích, především stavebních nedodělcích, byla ukončena výstavba bazénu s železobetonovou vanou.

Slavnostní otevření koupaliště v Havířově, pondělí 15. června 2020.Zdroj: Deník/Josef Pintér

Jako atrakce sloužila původně pouze jedna dětská skluzavka, zaústěná přímo do vody Postupně byl areál rozšířen o padesáti metrový plavecký bazén, skokanskou věž s výškovými stupni 3, 5 a 10 metrů a pro nejmenší bylo zřízeno dětské brouzdaliště.

K velkým změnám dochází v letech 2004 až 2006 vybudováním moderního sto metrů dlouhého tobogánu se dvěmi dráhami, který šplhá do výšky téměř 11 metrů. Koupaliště je pojmenováno po šéfu plavčíků, stomatologovi Jindřichu Dolanském, který funguje na havířovském koupališti přes 35 let