Jejich hlídka mobilního dohledu tam zrovna prováděla monitoring, když si při provádění kontrolní činnosti vytipovala osobní vozidlo polské imatrikulace.

Hlídka vozidlo zastavila a prokázala se služebními průkazy. Ve vozidle se nacházel řidič a spolujezdec. Na dotaz, zda ve vozidle převážejí vybrané výrobky, jako alkohol, cigarety, tabák, minerální oleje, nebo omamné a psychotropní látky, řidič odpověděl, že nic takového neveze. Dále celníkům tvrdil, že spěchá směrem na D1 a následně do Polska.

To mu ale nebylo nic platné. Celníci přistoupili ke kontrole vozidla a hned na zadním sedadle uviděli plastový kyblík od barvy. V něm se nacházela sušina silně zapáchající po marihuaně.

Nemocnice Karviná-Ráj.
V nemocnici Karviná-Ráj vzniklo nové Centrum postcovidové péče

Řidič celníkům začal překotně vysvětlovat, že není jeho a našel to prý spolujezdec podél cesty do Starého Bohumína. Oba výtečníci shodně tvrdili, že jim obsah kyblíku není znám.

Ručička váhy se zastavila na 650 gramech marihuany.

Celníci se dále dotázali, zda posádka vozidla převáží nějaké zbraně. Řidič sdělil, že má u sebe zbraň a 32 nábojů ve dvou zásobnících, a to vše má uloženo v batohu za sedadlem.

Celníci při prohlídce mužů zbraň nenašli, v batohu se ale skutečně nacházela vybitá zbraň Walther P99. „Nábojová komora byla prázdná, celníci zbraň zajistili. Na základě výše zjištěných skutečností vzniklo důvodné podezření ze spáchání trestného činu, z důvodu přechování zbraně si celý případ převzala Policie České republiky,“ informovala tisková mluvčí celníků Pavla Zdobnická.