Zatím neznámý vandal zaútočil na objekt frýdecko-místeckého kontaktního pracoviště úřadu práce pravděpodobně někdy během minulého týdne.

„Objektem jeho ničitelských choutek se stala monitorovací kamera značky JVC a halogenový přísvit, které byly přichyceny na budově úřadu. Obě věci poškodil," potvrdil tiskový mluvčí Policie ČR ve Frýdku-Místku Vlastimil Starzyk. Redaktor před zmíněným úřadem oslovil několik lidí, které případ zaskočil.

„Tak to je síla, že už si někdo takhle dovoluje ničit majetek úřadu. Někteří už skutečně nemají žádné zábrany. Vůbec jim nevadí, že je při tom může někdo vidět," řekl jeden muž, který nechtěl být jmenován. „Vandalismus je podle mne spíše doménou mladé generace, ze které nemám moc dobrý pocit. To se rodiče mohou s výchovou snažit sebevíce, jenže nakonec se třeba jejich dítě dostane do špatné party – a nezmohou nic. Rozmlátit tu kameru ale mohl kdokoli," zamyslela se Iva Chudějová z Frýdlantu nad Ostravicí.

„Dnešní doba je bohužel bohatá na takové události. Ničí se a krade opravdu ve velkém stylu. Nám zloději po vypáčení zámku vykradli byt. Usekla bych jim ruce," dodala šedesátiletá Erna Janíková z Frýdku-Místku. „Celou záležitost šetříme jako poškozování cizí věci. Škodu úřad vyčíslili na šestnáct tisíc korun," uzavřel Vlastimil Starzyk.