Jablunkovští policisté prováděli tento týden v podvečerních hodinách běžnou hlídkovou činnost ve svém rajonu. Projížděli parkovištěm u jednoho z marketů v Jablunkově, kde je oslovila žena.

Ta byla velmi rozrušena. Mužům zákona sdělila, že jí bylo odcizeno pánské horské jízdní kolo, které měla zaparkované v kovovém stojanu a zabezpečené lankovým zámkem.

„Žena popsala kolo a policisté se bez váhání vydali do terénu,“ řekla frýdecko-místecká policejní mluvčí Eva Michalíková. Prověřili blízké okolí a vlakové nádraží, až dojeli do Hrádku, kde už v jedné z bočních ulic viděli cyklistu na kole, které odpovídalo popisu. Ve chvíli, kdy muž spatřil hlídku, zrychlil tempo a snažil se ujet. Neuběhlo ani třicet minut od krádeže a cyklista se k činu mužům zákona doznal.

Vojkovický pivovar Koníček v sobotu pořádal 5. ročník Točko Kappu.
OBRAZEM: Sud piva museli vézt na točkách – a u toho ještě pít

Následovalo již zadržení podezřelého a práce kriminalistů. „Sedmatřicetiletý muž se přiznal i k dalším dvěma skutkům, kterých se dopustil v dubnu letošního roku. V obou případech měl odcizit jízdní kola a to v Návsí a Třinci,“ pokračovala mluvčí.

V současné době bylo podezřelému muži policejním komisařem oddělení obecné kriminality sděleno obvinění pro přečin krádež. Jelikož se muž obdobného jednání v posledních třech letech dopustil opakovaně, hrozí mu nyní pobyt za mřížemi až na tři roky. „Kriminalisté na podezřelého muže dali návrh na vzetí do vazby. Obviněný muž svým jednáním způsobil škodu zhruba ve výši třicet tisíc korun,“ uzavřela Michalíková.

Vernisáž výstavy.
V třinecké knihovně ožívají vzpomínky na kostel v Gutech