„Zhatili je naši policisté. Do chaty v Třinci-Karpentné se sice muž po vypáčení okenic dostal, pobral zde spoustu věcí – včetně plastových okapů, briket a grilu, jenže při svém řádění byl spatřen náhodným svědkem. Od té chvíle vzaly věci rychlý spád. Do akce vyjela okamžitě policejní hlídka. Na místo přijel i služební psovod se svým čtyřnohým pomocníkem Teddym," popsal situaci frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Na pohled byla chata prázdná, ale vlčák Teddy věděl své. Vběhnul do místnosti a okamžitě označil místo pod podlahou. Zde se nacházel malý maskovaný příruční sklep na brambory. Po otevření víka podlahy vylezl z neuvěřitelně malého prostoru vystrašený muž. Bylo nesporné, že se jedná o zloděje. Proto byl policisty převezen k výslechu. Odcizené věci, které byly zajištěny v útrobách nákladního automobilu, technik zadokumentoval. Budou vráceny majiteli chaty.

„Podezřelý se ke své trestné činnosti doznal a nyní čelí podezření z přečinů porušování domovní svobody, krádež a poškození cizí věci, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky," dodal policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.