Barmance vzal přes deset tisíc korun a poté ji znásilnil. Místem dalšího útoku byla cesta ve Frýdku-Místku, kde se vrhl na procházející ženu. Srazil ji k zemi a oloupil. Způsobil jí posttraumatickou stresovou poruchu, která může zanechat i trvalé psychické následky..

Za svých činů se Pešta od čtvrtka zodpovídá před senátem Krajského soudu v Ostravě. Hrozí mu pět až dvanáct let.

Pešta se k oběma zločinům, ke kterým došlo v letech 2008 a 2009, přiznal. „Opravdu jsem to udělal," prohlásil obžalovaný s tím, že v té době prožíval těžké životní období související s partnerskými vztahy. Situaci řešil alkoholem. „Nevím, proč jsem to provedl, asi mi přeskočilo. Kdybych nebyl opilý, určitě se to nestalo," řekl Pešta. Jak před soudem zdůraznil, ani jedno z přepadení neplánoval.

Do herny si šel údajně jen zahrát a vypít několik piv. Později však nečekaně zaútočil na barmanku. „Zezadu jsem ji chytil do kravaty. Řekl jsem jí, aby mi dala peníze," popsal situaci Pešta. Získal číšnický flek s více než deseti tisíci korunami. To mu však nestačilo a servírku ještě znásilnil. „Bránila se a odstrkovala mě. Dal jsem jí facku," dodal Pešta.

Druhou obětí se stala žena, kterou náhodou potkal na cestě ve Frýdku-Místku. „Toho dne jsem vypil deset až dvanáct dvanáctistupňových piv. Nebýt alkoholu, určitě by se to nestalo," řekl obžalovaný. Nejprve ji požádal o cigaretu. Když odpověděla, že žádnou nemá, šel dál. Poté se však vrátil a zákeřně ji zezadu napadl. Chtěl po ní peníze a platební kartu. Pak ji srazil k zemi a prohledal batoh, který měla u sebe. Našel v něm cigarety a zapalovač, vše za necelých čtyřicet korun. Žena se z prožitého traumatu léčí dodnes.

Pešta je obžalován z trestných činů loupeže a znásilnění. Rozsudek by mohl padnout již v pátek.