Obžalovaným je dvaadvacetiletý muž z Ostravy, jenž za bílého dne před zraky řady cestujících surově napadl muže (67 let) sedícího na dvojsedadle u uličky. Mladík byl v době činu notně opilý. A své počínání nedokázal rozumně vysvětlit.

„Asi mě vytočilo, že si nesedl k oknu,“ prohlásil.

Snímek z videa.
VIDEO: Tohle mohl být masakr. Auto narazilo do semaforu, kde stála chodkyně

Napadený muž nechápe, co se vlastně stalo. „Někdo za mnou byl dost hlučný a vulgární. Zdálo se, že se s někým hádá. Nevěnoval jsem tomu pozornost. Pak jsem zezadu dostal ránu do hlavy,“ vypověděl důchodce.

Mladík, který napadl v tramvaji seniora, na chodbě ostravského soudu.Zdroj: Deník/Jaroslav perdoch
Mladík na chodbě ostravského soudu. 

Když se postavil, zahlédl mladíka, který mu vzápětí zasadil několik úderů pěstí do obličeje. Pasažér ustupoval uličkou ke dveřím. Poté, co tramvaj zastavila, vystoupil. Tím to ale neskončilo.

NE! spalovně, protestní happening občanské iniciativy Dýcháme v Ostravě proti státem schválenému a městem odmítanému záměru zvýšit kapacitu linky na likvidaci nebezpečných odpadů CENNZO.Foto: Deník/Radek Luksza
Před Karolinou začaly veřejné protesty proti rozšíření spalovny

„Když jsem byl skoro venku z tramvaje, kopl mě do hlavy a vystoupil za mnou,“ řekl senior. Mladík pokračoval v útoku i na zastávce. Muži nadával a plival po něm. Volání o pomoc vyslechla jedna ze svědkyň, která agresora zezadu chytila za ruce. 

Vzápětí skončil v rukou přivolaných policistů. Důchodce utrpěl poranění, které si vyžádalo čtrnáctidenní léčbu. Mimo jiné přišel o několik zubů. Násilník mu také poničil brýle.

Obžalovaný u soudu uvedl, že se vše zřejmě seběhlo tak, jak líčí obžaloba. „Chci jen dodat, že si toho moc nepamatuji. Vybavuji si jen útržky, byl jsem opilý. Stává se mi to často,“ vypověděl mladík.

Ilustrační foto.
ANKETA DENÍKU: Chodíte pravidelně ke svému zubaři? Pokud ano, jak často?

Na dotaz soudce, proč cestujícího vlastně napadl, jen pokrčil rameny a zopakoval své vysvětlení ze začátku hlavního líčení. „Asi mě vytočilo, že si nesedl přímo k oknu,“ prohlásil obžalovaný. Hlavní líčení bylo odročeno. Soud musí počkat na pravomocné ukončení jiného případu, v němž mladík figuruje. Jde o krádeže v obchodech.

Ilustrační fotografie.
Pomáháme vám znát právo: Okradení a ztráta dokladů