Zdroj: Policie ČR

Gauneři si 28. července okolo čtrnácté hodiny vyhlédli třiasedmdesátiletou ženu, která právě šla přes Beskydskou a Příborskou ulici směrem k místeckému Tesku. „Dotyčnou si vytipovali pravděpodobně už u takzvaného křížového podchodu. Vyčkali na vhodnou příležitost a u jednoho z pilířů mostu poblíž křoví ženu přepadli. Zájem měli o kabelku, o kterou se s bránící se důchodkyní přetahovali. Jejich útok byl tak intenzivní, že seniorku strhli na zem, načež se její kabelky zmocnili. S tou pak utekli za blízký val, kde obsah kabelky vysypali, peníze odcizili a zbytek nechali na místě," popsal čin frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Oba se tímto jednáním dopustili zvlášť závažného zločinu loupeže, za který by jim po dopadení před soudem hrozil trest odnětí svobody až na deset let. „I přes intenzívní pátrání se nám doposud nepodařilo tyto pachatele dopadnout, takže se tímto obracíme na širokou veřejnost o pomoc při ztotožnění podezřelých mladíků, kteří ženu přepadli. Ti byli v době, kdy poškozenou pronásledovali, zachyceni průmyslovou kamerou v křížovém podchodu," sdělil Vlastimil Starzyk.

Poznáte mladíky na snímku?

Jedná se o mladíky štíhlé postavy, kterým může být kolem 15–17 let. První měl na sobě tmavou mikinu s kapucí a nezjištěným světlým nápisem, tmavé kalhoty a na nohou měl sportovní boty s bílou podrážkou. Na hlavě měl „kšiltovku" tmavé barvy se světlým nápisem. Druhý z dvojice pachatelů měl na sobě rovněž mikinu světlé barvy s pruhem přes prsa. Kalhoty měl světlé, sportovní s příčným nápisem na levé straně. Na hlavě měl károvanou „kšiltovku".

Policie žádá všechny, komu by tito mladící přišli povědomí, aby se obrátili na detektivy Služby kriminální policie a vyšetřování ve Frýdku-Místku pomocí telefonních čísel: 974 732 323 a 603 888 647. K dispozici je i bezplatná linka 158.