Koupací sezona je už na spadnutí. Jak by se lidé měli u koupališť a přehrad chovat, aby je neokradli zloději?

Samozřejmě platí, že nejlepší obranou před nenechavci je prevence. Platí, že bychom neměli vystavovat dražší věci na obdiv, což je lákadlem pro zloděje. Zároveň však platí, že právě drahé věci, zejména šperky, bychom měli raději nechat doma. Pokud něco takového již máte s sebou, tak je uschovat pod deku nebo batoh. Nenechávat vše například v tašce nebo batohu, které jsou častým objektem zájmu zlodějů.

Policejní mluvčí Vlastimil StarzykCo by si koupající s sebou k vodě rozhodně brát neměli?

K vodě bychom neměli nosit velké částky peněz a platební karty. Otázkou je také to, jestli si vzít sebou fotoaparát nebo kameru. Tyto věci nejčastěji lákají zloděje. Pokud tak učiníme, měli bychom si je dobře hlídat. Ať už někým z rodiny nebo přátel, kteří jsou s námi u vody. Obecně platí, že bychom si k vodě nebo na koupaliště neměli brát drahé věci, což platí i pro oděvy. Vždy je zde hrozba, že o ně můžete přijít. Jde hlavně o okoupání, tak s sebou jen nějakou deku, ručník, kraťasy, triko a nějakou tu korunu na vstupné a občerstvení.

Někteří jezdí za koupáním autem, jaká pravidla by měli dodržovat řidiči?

Opět zde platí preventivní pravidlo: „ Nenechávejte drahé věci v autě a auto není trezor". Nevystavovat navigace, nenechávat kabely a kufříky ve voze a o peněženkách už nemluvě. Samozřejmě platí, že bychom neměl v parných dnech ve voze nechávat zvířata a spící děti. Hrozí ohrožení zdraví v důsledku přehřátí organismu.

Budou policisté během koupací sezony dohlížet i na přehrady a aquapark?

Také letos budou policisté dohlížet na tato místa s cílem co nejvíce eliminovat krádeže právě u přehrad a aquaparku.