Tento týden o tom rozhodl Krajský soud v Ostravě, který muže uznal vinným z pokusu o vraždu.

Miloslav L. protivníka - nového partnera expřítelkyně – dvacetkrát bodl nožem. Výsledkem bylo naštěstí jen lehké poranění ruky způsobené jednou ranou. Zavírací nůž měl totiž krátkou čepel, svou roli sehrála i silná motorkářská bunda.

Miloslav L. má za sebou bohatou trestní minulost. Mimo jiné byl odsouzen za týrání přítelkyně. O jeho násilné povaze věděly své i děti napadené ženy. „Když se s mamkou seznámil, byl hodný. Jeho chování se ale změnilo, když se napil. Například nám zabil psa a papouška. Mamku pořezal nožem. Taky ji někdy dusil. Rozmlátil nám i bazén.,“ líčilo soužití jedno z dětí.

Snímek ze zásahu hasičů v ostravském OC Futurum.
Hasiči v Ostravě evakuovali nákupní centrum

Muže čekal odsuzující verdikt. Žena si později našla nového partnera, což Miloslav L. velmi těžce nesl.

Na soka, které jej nahradil, si vrhl vloni 14. listopadu ve Frýdlantu nad Ostravicí. Zaútočil na něj časně ráno na dvorku domu, ze kterého dotyčný vyšel ven s jeho bývalou partnerkou.

Miloslav L. u soudu využil svého práva a odmítl vypovídat. Na policii se ke všemu přiznal. Zdůraznil však, že chtěl muže pouze postrašit. On prý ale na něj vzápětí skočil a při následné potyčce došlo k lehkému poranění nožem. Miloslav L. současně odmítl, že by bodal opakovaně. Soud ale této verzi neuvěřil a za pokus o vraždu mu vyměřil třináct let žaláře, což je při spodní hranici sazby, jež činí dvanáct až dvacet let.
Verdikt není pravomocný.

„Obžalovaný se na místě odvolal, státní zástupce si ponechal lhůtu,“ uvedla mluvčí Krajského soudu v Ostravě Lucie Olšarová. Konečné slovo tak bude mít Vrchní soud v Olomouci.

Snímek z líčení u Okresního soudu v Novém Jičíně (září 2017) v případu tragické nehody mezinárodního rychlíku ve Studénce, při níž zemřelo osm cestujících.
Železniční neštěstí ve Studénce: rozsudek letos nebude