Redakci se tento týden svěřila třiadvacetiletá Radka Močkorová z Frýdku-Místku s tím, že ji doslova šokovalo chování jednoho pobudy.

„Dotyčný bezdomovec prostě neměl žádné zábrany. Začal totiž močit přímo před hlavní vchod prodejny Albert. Bylo to dost nechutné. Ostatní zase dělají nepořádek kolem laviček. Normální člověk se pak dokonce štítí na ně sednout, čemuž se vůbec nedivím. Proto si myslím, že by se mohli nově zvolení zastupitelé a policisté postarat, aby se v centru města nezdržovali bezdomovci, kteří obtěžují ostatní," prohlásila Radka Močkorová.

„Těmto vagabundům, kterých je v centru města opravdu hodně, se snažím raději vyhýbat. Vadí mi, když ode mne somrují peníze. Protože vím, že by nakonec stejně šly na nákup levného krabicového vína, zásadně jim nic nedávám," řekl rázným hlasem Lukáš Janulek, který nyní bydlí v Dobré. Podle něj v této obci snad v současnosti nikdo bez domova není.

Poněkud odlišnější postoj k bezdomovcům má jednasedmdesátiletý Jiří Sedláček z Frýdku-Místku. „Já si myslím, že represe by měla být z preventivních důvodů až na posledním místě. Já si spíše pokládám otázku, proč tito lidé na ulici vlastně skončili? Určité procento vlastní vinou. Udělala ale veřejná správa pro ten zbytek všechno, aby jim nějak pomohla? Měly by se řešit příčiny, aby nemuselo docházet k nepříjemným následkům," uzavřel Jiří Sedláček.