Policejní mluvčí René Černohorský upřesnil, že událost se stala v sobotu 10. září po osmé hodině večer. Žena, která řídila osobní motorové vozidlo značky VW Tiguan, řádně nerespektovala instalované dopravní značení a při vjezdu na zdejší dálnici D48 vjela do protisměru. Takto pokračovala po této rychlostní komunikaci ve směru od Nového Jičína na Příbor po dobu přibližně patnácti minut a v délce osmi kilometrů,“ uvedl René Černohorský.

Přípravy na Dny NATO, Mošnov, 15. září 2022.
OBRAZEM: Dny NATO, přípravy běží, v Mošnově přistál už i Gripen E a další

Policejní mluvčí dodal, že v průběhu jízdy naštěstí nedošlo k bezprostřednímu ohrožení života, zdraví a majetku ostatních účastníků silničního provozu. „Po zjištění, že jede nesprávným směrem, žena najela na okraj vozovky a snažila se co nejdříve opustit protisměrný pruh, což se jí nakonec podařilo,“ doplnil René černohorský.

Událost prošetřovali policisté z obvodního oddělení v Novém Jičíně v úzké spolupráci s policisty z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Novém Jičíně. Ženě uložili kauci ve výši 10 tisíc korun, kterou na místě uhradila.