"K celé události došlo ve středu 1. září 2021 v Ostravě-Zábřehu poblíže lesa na ulici Svornosti. Strážník obsluhující kamerový systém si krátce po dvaadvacáté hodině na jedné z laviček všimnul podezřelého chování dvou mužů. Jeden z dvojice vytáhl z kapsy bundy krátkou střelnou zbraň a nebezpečně s touto manipuloval," uvedl mluvčí ostravské městské policie Jindřich Machů. 

K silně podnapilému muži neznalému pravidel pro bezpečnou manipulací se zbraní vyjížděli do Ostravy-Zábřehu ostravští strážníci společně s kolegy s Policie České republiky.K silně podnapilému muži neznalému pravidel pro bezpečnou manipulací se zbraní vyjížděli do Ostravy-Zábřehu ostravští strážníci společně s kolegy s Policie České republiky.Zdroj: se svolením MPO

Z chování později zjištěného 29letého muže, respektive z manipulace a cíleného míření bylo zjevné, že se chvílemi zřejmě cítil jako akční hrdina. Následný, pravděpodobně nečekaný výstřel však onoho muže velmi překvapil.

Most přes řeku Odru na silnici I/56 vedoucí z Ostravy na Hlučín a Opavu u Outlet Arény Moravia. Ilustrační foto před zahájením opravy.
Most přes Odru zatím zůstává uzavřený. Policie chce další údaje

"Vzhledem k závažnosti situace strážník obsluhující kamerový systém na místo ihned vyslal nejblíže situovanou hlídku a rovněž vyrozuměl kolegy z Policie České republiky," pokračuje mluvčí ostravských strážníků. 

Po následném zadržení muže, které proběhlo ve spolupráce strážníků a jejich kolegů z Policie České republiky, byla u muže nalezena plynové pistole ráže 9mm značky EKOL Volga. Naštěstí při manipulaci a samotném výstřelu nedošlo k žádnému zranění.

"Muž policistům posléze nadýchal 3,27 promile alkoholu a skončil na záchytce. Celou věc dále šetří Policie České republiky," dodal mluvčí strážníků.