„Mohu potvrdit, že frýdecko-místečtí policisté hledají klienty Šárky Čičákové, která jim prodala zájezdy. Peníze či jejich část si nechávala pro sebe, takže zákazníci nakonec nikam neodcestovali. Zatím skutečně evidujeme dvě desítky podvedených. Předpokládáme, že jich bude ještě více," uvedl tiskový mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Dotyčná zájezdy prodávala na svůj živnostenský list, takže cestovní agentura s tím údajně nemá nic společného. „Prodávala zájezdy různých cestovních kanceláří, například do Španělska či Bulharska," dodal okresní policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Policie proto žádá poškozené, kteří si objednali u Šárky Čičákové v době od podzimu 2013 zájezdy na rok 2014 – a na místě uhradili buďto zálohu, nebo celou cenu zájezdu, jenže doposud nevycestovali, nechť si u pořádající cestovní kanceláře ověří, zdali skutečně došlo k provedení platby. „V případě, že takto uhrazené platby zákazníkem nebyly pořádající cestovní kanceláři proplaceny, byť i jen částečně, obraťte se nejlépe na komisaře služby kriminální služby a vyšetřování oddělení hospodářské kriminality Zdeňka Košaře v Beskydské ulici 2061 ve Frýdku-Místku," doporučil další postup okresní policejní mluvčí Vlastimil Starzyk s tím, že mohou k tomu využít i telefonní číslo 974 732 355. Informace lze zároveň oznámit na kterémkoliv oddělení PČR, k dispozici je samozřejmě i bezplatná linka 158.

Redakce zjistila, že se zmíněná cestovní agentura Rapotours už na uvedeném místě nenachází. Zdejší prostory nyní využívá Anna Tour, která je na trhu přes dvacet let. Její majitelka Bronislava Brixová Matušková o problémech konkurence samozřejmě věděla. „Chodí k nám nespokojení klienti, kteří nám popsali, co se jim stalo. Pokaždé jim musím vysvětlovat, že s Rapotours nejsme nijak propojeni. Někteří mi řekli, že měli zaplacenou dovolenou půl roku dopředu, nakonec ale zůstali doma. Vůbec se jim nedivím, že jsou naštvaní. Jakým způsobem se bude řešit odškodnění, opravdu netuším," zamyslela se Bronislava Brixová Matušková.