„Opakovaně trestaný muž se měl během necelých tří týdnů vloupat do několika objektů, odkud si odnášel nejčastěji různé pracovní nářadí - vrtačky, brusky, řezačku či rozbrušovačku, ale také tablet, mobilní telefon či finanční hotovost. Ve dvou případech měl odcizit z jednoho areálu také uskladněné prázdné pivní sudy, v dalším případě pak měděné kabely z nákladové rampy,“ přiblížila komisařka Kateřina Kubzová z Policie ČR.

Prodejem odcizených věcí si zlodějíček přišel na nějaké peníze, které pak použil pro svou obživu, na jídlo a cigarety, nepohrdnul ani bednami s pečivem. Do těch se měl dvakrát dostat po překonání zámku a odnést si různé druhy pečiva, které měl následně zkonzumovat.

Do uhelných skladů ve Zlatých Horách míří ve velkém Poláci. 30. září 2022
Poláci vzali útokem uhelný sklad na Jesenicku, fronta se táhla stovky metrů

Kriminalisté muže obvinili z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Obviněný s policisty spolupracoval. K trestné činnosti se doznal a při výslechu uvedl, že skutků se dopouštěl, protože byl ve finanční tísni. Svými jednáními způsobil škodu na odcizených věcech přesahující 270 tisíc korun.

„Jelikož byl muž v červnu odsouzen za předchozí majetkovou trestnou činnost k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který doposud nevykonal, putoval rovnou za mříže. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody na dalších až pět let,“ doplnila Kateřina Kubzová.

Zloděj z Frýdku-Místku se vloupával do objektů.Zloděj z Frýdku-Místku se vloupával do objektů.Zdroj: PČR