Vyšetřovatelům už přišly znalecké posudky z elektrooborů, vyšetřování ale bude pokračovat. „Znalecké posudky nám zodpověděly nějaké otázky. Naskytly se další, které jsou předmětem dalšího prověřování třineckých kriminalistů," uvedl Vlastimil Starzyk s tím, že nemůže vyšetřování blíže specifikovat. Krátce po požáru policisté uvedli, že nic nenasvědčuje úmyslnému zapálení.

Oheň zachvátil dvoupodlažní budovu v noci na neděli 21. února. Nejhorší následky přinesl rodině, která přišla o tři členy. Muži, který sám skončil v nemocnici, zemřela osmnáctiletá dcera, manželka a tchán upoutaný na invalidní vozík.

Hmotnou škodu tehdy hasiči vyčíslili na 800 tisíc korun.

Po řádění ničivého živlu se mezi lidmi zvedla vlna solidarity. Nadace ADRA zřídila speciální účet, na který mohli lidé posílat peníze. Další sbírku vedení obce uspořádalo ve spolupráci s tamní římskokatolickou farností vybíralo se v bystřickém a vendryňském kostele. Přibližně za tři týdny po požáru sbírky vynesly skoro 150 tisíc korun. Podle starosty obce Bohuslava Raszky lidé nechtěli pomáhat jen finančně. Nosili třeba oblečení.