V uplynulých dnech tomu nebylo jinak. V prvním případě byla pozorným občanem nahlášena situace, kdy na zemi pospával pravděpodobně opilý muž. Strážníci po dojetí na místo zjistili, že je muž opravdu podnapilý a přikázali mu vstát. Tomu muž uposlechl. Postavil se, ale v tu chvíli se mu udělalo nevolno, začal se potácet a následně i zvracet. „Z důvodu podezření z poranění hlavy, rozhodli strážníci přivolat na místo rychlou záchrannou službu, která si jej převzala k ošetření,“ uvedl Deníku následný postup strážníků jejich šéf Josef Kužma.

V druhém případě musel jednat majitel jednoho z třineckých barů. Ten strážníkům oznámil problém s hosty. Na místě pak bylo hlídkou zjištěno, že se jedná o pár, který zvratky znečistil stůl a navíc byl vůči majiteli agresivní a fyzicky ho napadl. Žena navíc majiteli poškodila oblečení. „Pro podnapilý stav nemohl být přestupek vyřešen strážníky na místě, proto bude celá záležitost oznámená příslušnému správnímu orgánu Městského úřadu Třinec,“ dodal Josef Kužma.

Poslední případ má na svědomí mladá žena, kterou hlídka strážníků uviděla v silně podnapilém stavu ležící na autobusové stanici. Jelikož neměla jak prokázat svou totožnost, museli jí strážníci předvést. Žena ale nebyla schopna vlastní chůze.

Po provedení dechové zkoušky bylo jasné proč, žena nadýchala 3,68 promile alkoholu. „Její agresivita stoupala natolik, že byla za použití donucovacích prostředků zpacifikována a převezena na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ okomentoval i poslední případ Josef Kužma.

Ilustrační foto.
Radnice řeší, jak omezit smog. Pomoci mají i kotlíkové dotace