Informace o zcizení maxi velikonočního kuřete zveřejnil na sociální síti obvod Ostrava-Jih v sobotu bez dalších podrobností a vyzval případné svědky, aby se přihlásili.

Deník jeho výzvu následně sdílel a díky čtenářům, respektive čtenářce, se kuřátko našlo. A to za budovou úřadu u kontejneru na odpadky.

Konopex 2022 v Trojhalí Karolina, 22. dubna 2022 v Ostravě.
Veletrh konopí v Ostravě lákal starší generaci i stavaře, přišel také šéf Pirátů

Jak následně potvrdil starosta Martin Bednář, mladící, kteří ztracené velikonoční kuře mají zřejmě na svědomí, skončili v rukou policistů.

Bouřková mračna nad centrem Ostravy.
Moravou a Slezskem se přeženou silné bouřky. Doprovázet je mohou i kroupy

Už začátkem roku v moravskoslezské metropoli vyvolala iu veřejnosti velké rozhořčení krádeže jedné z nasvícených vánočních dekorací v Ostravě-Porubě.

„Kolegové při pravidelné kontrole zjistili, že nám chybí u Duhy sáňky. Jejichž hodnota byla kolem dvaceti tisíc korun,“ upozornil na ztrátu tehdy Martin Otipka, mluvčí porubské radnice. Ta měla vánoční výzdobu v obvodě – včetně dalších sání na Alšově náměstí či světelné brány ve Francouzské ulici – v pronájmu od firmy Decolet - VÍCE ZDE .

Velikonoční zajíci v Ostravě - koláž.
PODÍVEJTE SE: Ostravu obsadili obří velikonoční zajíci a ozdobili poslové jara

Obří zajíci, maxi kraslice a kraslicovníky se před Velikonocemi objevili hned na několika místech Moravskoslezského kraje. Podívejte se na fotogalerii výše.