Soudce jej nakonec zprostil ve všech bodech obžaloby, neboť se neprokázalo, že by se trestné činnosti dopustil. Poškozená společnost SAS stavby a střechy se může se svým nárokem na uhrazení škody obrátit na občanskoprávní řízení. Rozsudek ještě není pravomocný, neboť si státní zástupce ponechal lhůtu na případné odvolání.

Miroslav Slezák měl v letech 2010 a 2011 jako obchodní zástupce společnosti SAS stavby a střechy zpronevěřit částku 1 300 000 korun. Jednatel firmy společně s účetní jej viní z toho, že si tuto částku přisvojil. „On ale tvrdí, že tyto peníze použil ve prospěch firmy. Majitel, který na něj podal trestní oznámen, je ovšem toho názoru, že je vybral z účtu a nevyúčtoval," připomenul pozadí případu okresní státní zástupce Ladislav Hradil.

Miroslav Slezák se během celého procesu hájil tím, že se ze strany majitele jednalo o mstu. Oba byli v podstatě kamarádi. Vzájemně si důvěřovali. Posléze ale došlo k rozpadu jejich kamarádství, které nakonec skončilo podáním trestního oznámení.