„Při tomto využili situace, kdy v prodejně byla pouze jedna lékárnice, která právě obsluhovala jiné zákazníky. Zboží uschovali do nachystané tašky a prošli okolo pokladny bez placení," popsal případ tiskový mluvčí Policie ČR ve Frýdku-Místku Vlastimil Starzyk.

Před lékárnou už pak čekalo nastartované vozidlo, které odvezlo vykutálené zákazníky i s jejich lupem za bezmála sedm tisíc korun pryč. Lékárnice si podezřelých osob sice všimla, jenže již bylo pozdě. Proto vyrozuměla policisty, kteří se ihned dali do pátrání. „Ve spolupráci s policejní hlídkou obvodního oddělení Ostrava Přívoz byli zloději dopadeni. Pětice pachatelů už čelí obvinění z přečinu krádež, za který jim hrozí trest v odnětí svobody až na dva roky," uzavřel policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Zákazníci byli případem šokováni. „Tak to je fakt síla. Drzosti ze strany zlodějů v polední době přibývá. Lidé mají stále méně peněz, takže se více krade. Já jsem už byl taky okraden. Když jsem nakupoval v marketu, ukradli mi peněženku, takže jsem si musel znovu vyřizovat doklady. Opravdu nic příjemného to nebylo. Strávil jsem tím hodně zbytečného času," řekl třiatřicetiletý R. B. z Frýdlantu nad Ostravicí.

Osmašedesátiletá S. O. z Frýdku-Místku už má za sebou taky neblahou zkušenost se zloději. „Před několika roky se nám vloupali do rodinného domu, který nám teda pořádně vybílili. Přišli jsme po jejich útoku o veškerou elektroniku. Taky nám tenkrát poničili okno a dveře. Stalo se to v době, kdy jsme byli v práci. Naštěstí jsme měli dobrou pojistku, takže jsme od pojišťovny dostali peníze," vzpomínala žena.

„Jsou to opravdu hajzlíci, když už kradou i v lékárně. Shodou okolností mi včera volala dcera, která bydlí na Slovensku, že jim vykradli chalupu. Prostě využili situace, kdy zrovna nebyli doma. Je to hrozná doba," uzavřela jednasedmdesátiletá Marta Kučerová z Frýdku-Místku.