Podezření se nakonec nepotvrdilo. Kriminalisté nyní vypátrali oznamovatele, kterého stíhají za křivé obvinění.

„Neznámá osoba měla elektronickým podáním na adresu státní instituce popsat různá jednání a praktiky, včetně sexuálních, na dětech. Měly se jich dopouštět dvě osoby ze zařízení,“ uvedla Soňa Štětínská z moravskoslezské policie s tím, že kriminalisté případ vyšetřovali velmi citlivě.

Ilustrační foto.
Případ nelegální preparátorské dílny v Ostravě je u konce

„Ostravští kriminalisté začali velmi citlivě rozplétat klubíčko, neboť informace byly vskutku závažné, současně bylo potřeba zohlednit fakt, že se týkaly dětí,“ sdělila Štětínská. Během vyšetřování se ukázalo, že šlo o pouhá nařčení. Policisté zjistili, že udání má na svědomí třiačtyřicetiletý muž působící v organizaci.

„Informace šířil muž, který měl určité, řekněme pracovní neshody právě s dvojicí poškozených. Ke svému jednání se doznal,“ řekla Štětínská a dodala: „Informace měly za následek újmu obou poškozených v zaměstnání i v soukromém životě. Měly dopad rovněž na chod celé organizace.“ Muži za křivé obvinění hrozí až osm let vězení.“

Vizualizace. Takto by měla vypadat Černá louka a její okolí v Ostravě nejpozději do roku 2022.
Černá louka: Už se ví, kdo postaví areál univerzity za více než miliardu!

Podobné případy, kdy někdo v rámci msty a vyřizování si osobních či pracovních účtů někoho křivě obviní, nejsou podle policie nijak výjimečné. „Nejedná o zcela ojedinělý případ,“ potvrdila Štětínská.