V šestadvaceti letech se po svatbě přestěhovala za manželem do Brňova u Valašského Meziříčí, ale po několika letech se manželé vrátili do Třince a usadili se na Osůvkách. Vychovali spolu tři děti, které je obdařily 9 vnoučaty, 19 pravnoučaty a 4 prapravnoučaty.

Jubilantce, která má ve svém rodném listu rok narození 1920, přišla „sto lat“ povinšovat také Věra Palkovská, primátorka Třince. „V případě paní Šulákové bychom už asi měli zpívat dvě sta lat,“ podotkla s úsměvem primátorka, s níž si známý narozeninový popěvek s chutí zanotovala i sama oslavenkyně.

Snímky z představení
Blázinec v kulturním domě? – Ano, ochotníci měli premiéru

Přestože paní Šuláková hůř slyší a zlobí ji i zrak, ve svém věku nebere žádné léky, živě se zajímá o dění kolem sebe a neopouští ji dobrá nálada. Speciální recept na dlouhověkost podle svých slov nemá, ale ráda si dá po obědě pivečko a neodmítne ani půlku něčeho ostřejšího. „Maminka vždy žila skromně, v mládí zažila bídu a dřinu na poli, ale asi právě proto má tuhý kořínek a pevnou vůli. Moc ráda chodila po zahradě bosky a ještě po šedesátce lezla po stromech a sbírala ovoce,“ prozradila dcera jubilantky Drahomíra Ernstová a dodala, že se maminka v mládí věnovala také ochotnickému divadlu a kultura jí je blízká dosud.

„Přeji paní Šulákové, ať jí zdraví a optimismus vydrží co nejdéle,“ poblahopřála druhé nejstarší občance Třince primátorka.

Sté narozeniny slaví letos v Třinci tři dámy. První z nich už má jubileum za sebou a třetí oslaví kulatiny v listopadu.V Třinci žije v současné době celkem 234 občanů starších 90 let, z nichž je 174 žen a 60 mužů.

Ilustrační foto
Podvodníci s falešným zlatem znovu udeřili. Nezastavujte jim!