„Opravili jsme už hodně chatek a pravidelně kosíme trávu, aby bylo všechno pěkné," sdělil včera redakci majitel Autokempu Lučina Ivo Fajkus s tím, že v areálu mají k dispozici 42 dřevěných chat. Jak dále uvedl, v kempu se dá rovněž stanovat.

„Kapacitu máme až na tři sta stanů. Stanovat se dá také přímo u pláže. Vše záleží na domluvě," uvedl majitel Ivo Fajkus, jenž má pro veřejnost dobrou zprávu. „Ceny jsme nechali na stejné úrovni, jaké jsme měli v loňském roce. To znamená, že za chatku s nejnutnějším vybavením vybíráme za den 140, za stan na den padesát korun," řekl Ivo Fajkus, který má ještě v živé paměti velké záplavy z roku 2010. „Tenkrát jsme měli velké štěstí, že nás voda nezasáhla. To kemp na druhé straně přehrady dopadl špatně. Na poslední chvíli museli zachraňovat věci, všechno už ale nezachránili," zavzpomínal Ivo Fajkus. Ubytovat se ve zdejším kempu dá i v hotelu a karavanech. Sociální zařízení se nachází v šesti „komfort chatkách". K oplocenému kempu patří stánek s celodenním občerstvením a louka na stanování s přístupem k vodě. Součástí stanoviště je příjezdová cesta pro spouštění motorových člunů.

Autokemp Olešná bude v provozu pravděpodobně od 22. června. Redakci to sdělila Pavlína Juřenová z frýdecko- -místecké společnosti TS. K dispozici je čtyřicet míst pro karavany vybavených elektropřípojkami a zhruba sto míst pro stany. „Doposud jsme žádné rezervace nezaznamenali," dodala Pavlína Juřenová. Autocamp U viaduktu v Dolní Lomné, jehož kapacita je zhruba sto osob, sezonu zahájil již 1. května. „Prozatím je to dobré, protože se velice rychle oteplilo," uvedla včera provozovatelka Taťána Marszalková. „Mám tu hodně lidí, až do září sem jezdí hlavně stálí klienti, ale nejen oni," konstatovala.

Autocamp, který vznikl na přelomu století v místě bývalého tábořiště, má podle ní svou specifickou atmosféru. „Lišíme se tím, že tady nemáme žádné restaurace a hospody. Je to klidný kemp v přírodě. Jsme v lesnatém terénu u říčky, myslím si, že je tady pěkněji než u přehrady," smála se Taťána Marszalková s tím, že lokalitu vyhledávají hlavně rodiny s děti a starší lidé. Přijíždějí za turistikou i houbařením. Míst je prý dostatek, a to i pro hlavní sezonu. „Já to nijak nerezervuju. Pokud přijedou nějací stanaři, místa najdou," pravila Taťána Marszalková.