„Do konce června máme otevřeno jen o víkendech, ale lidé už pomalu přicházejí. Teď bylo pěkně, bylo vidět, že si na to začínají zvykat," řekl včera Jiří Heczko z areálu Kempaland v Bukovci. K atrakcím poznamenal, že „všechno funguje", a lidé tak mohou zkusit aquazorbing, trampolíny, bungee trampolíny, horské káry, summertubing i střelbu z luku.

„Od července začíná denní provoz," připomněl Jiří Heczko s tím, že v Bukovci lze provozovat i nordic walking. Letní sezona v Kempalandu skončí tradičně až poslední víkend v září.

V Mostech u Jablunkova spoléhají zejména na bobovku, ale i zde je atrakcí víc. „V provozu jsou denně bungee a dětské trampolíny, lukostřelba, máme i aquazorbing, to je nová věc, a o víkendu zprovozníme lanové centrum. Myslím si, že vše se začne projevovat až v červnu, kdy začnou školní výlety a firemní akce. V současné době ještě nelze nic hodnotit," uvedl Jaroslav Bojko, který je pověřen řízením mosteckého areálu. Nejmenší návštěvníky baví dětský zábavní park. Sjezd na laně, takzvaný gorolszus, bude v nabídce později.

„Zatím o to není zájem, sjezd spustíme v případě větších objednávek," naznačil Jaroslav Bojko. V Mostech kdysi zrušili horské koloběžky, jejichž provoz výrobce lyžařského vleku neschválil.

Ski areál Opálená se nachází v nadmořské výšce 560 až 670 metrů nad mořem na severovýchodním svahu Ondřejníku ve Pstruží. Také tento areál nabízí kromě zimního vyžití i letní aktivity. „Půjčujeme koloběžky a terénní buginy. Jízda po čtyřkilometrové trase, která vede příjemným lesním prostředím s jedinečnými výhledy do okolí, je skutečným zážitkem pro celou rodinu. Půjčovna bugin je v okolí ojedinělá. Ty jsou navíc díky ochrannému rámu, tříbodovému pásu a přilbě bezpečnější než čtyřkolky. Po adrenalinovém sjezdu ze svahu na koloběžce nebo pohodové jízdě lesní cestou se můžete posilnit a osvěžit v naší stylové hospůdce, která je umístěna uprostřed areálu," navnadil k návštěvě Ski areálu Opálená Petr Mikeska s tím, že za sjezd svahu na koloběžce si účtují sto korun. Pokud si někdo chce půjčit buginu, za desetiminutovou jízdu zaplatí 150 korun.

„V minulosti jsme u nás kvůli tomu pouštěli i vlek, který je vytáhl nahoru. Nyní to řešíme jinak. Po dohodě kohokoli vyvezu autem, záleží jen na domluvě," dodal Petr Mikeska.