K ní však potřebuje sehnat přibližně padesát tisíc korun. Město Brušperk již před lety rozhodlo o zřízení účtu, na který lze chlapci posílat finanční dary. Jenže do pondělka se zde sešlo jen asi 14 tisíc korun, a to od drobných dárců.

„Strašně moc děkujeme za jakýkoli příspěvek, já sama ty penízky vůbec ,do kupy´ nedám. V posledních týdnech se částka navýšila asi o tisíc korun, žádný velký sponzor se zatím neobjevil. Bohužel," řekla včera redakci Sylva Mecová. „Patrik je ležák, vůbec se nepohybuje," vysvětlila s tím, že chlapec nemluví.

S matkou však komunikuje svým vlastním způsobem. Ženě dává naději metoda, o které se dočetla v souvislosti se sedmiletým chlapečkem. Sylva Mecová naznačila, že pokud se podaří peníze zajistit, absolvuje s Patrikem několikatýdenní pobyt v Lázních Klimkovice. „Já bych byla šťastná, i kdyby se plazil," prohlásila.

„Účet číslo 166822 73 49/0800 byl zřízen k humanitnímu účelu pro nezletilého Patrika, syna paní Sylvie Mecové," zopakovala Iveta Dušková, vedoucí odboru financí, majetku a vnitřních věcí brušperského městského úřadu.

Tajemník radnice Petr Urbanec říká, že s rodinou je velice dobrá spolupráce.

O tom, že lidé v regionu mají chuť pomáhat, svědčí příběh jednadvacetileté Kláry Putalové z Frýdlantu nad Ostravicí. Dívka v březnu utrpěla vážná zranění na železniční stanici a po střetu s vlakem přišla o nohu. Její kamarádi před měsícem ve frýdlantské ZUŠ uspořádali Koncert pro Klárku a nedávno na facebooku informovali o tom, že se podařilo získat 27 326 korun. „To je obdivuhodné," reagovala Klára Putalová, která prostřednictvím sociální sítě všem poděkovala.