„Nové dětské hřiště se staví na stávající ploše trávníku. Dětem nabídne nejen pískoviště, ale také prolézačku se skluzavkou, dvojitou řetězovou houpačku, skupinovou houpačku – takzvané hnízdo, prolézačku s vnitřní sítí, kladinu se dvěma pružinami a dvojmístné houpadlo na pružině," vyjmenoval náměstek primátora Michal Pobucký s tím, že pod herní prvky budou položeny pryžové desky, které tlumí náraz. Hřiště bude doplněno také lavičkami a odpadovým košem.

Dodavatelem hřiště je akciová společnost TS. Celkové náklady na vybudování hřiště činí 700 tisíc korun, přičemž 150 tisíc z této částky bude uhrazeno z nadačního příspěvku z Nadace ČEZ v rámci nadačního projektu Oranžové hřiště. Město plánuje v budoucnu ještě rekonstruovat stávající hřiště na sídlišti Slezská a v sadech Svobody. Výhledově ale chce vybudovat nové dětské hřiště i v dalších lokalitách. Každoročně město také nechává vyměnit písek v dětských pískovištích, kterých je 133 – a jsou buď součástí nových i starých dětských hřišť, nebo jsou umístěna samostatně na ploše zeleně.

Budování nového hřiště pro děti potěšilo sedmasedmdesá­tiletou Bronislavu Hylasovou z Frýdku-Místku. „Jsem rozhodně ráda, že v této lokalitě vzniká něco smysluplného pro ty nejmenší, kteří si budou moci kde hrát. Celkově se to ve městě se stavem a počtem hřišť zlepšilo. Ještě by se podle mě mohlo postavit na Ostravské ulici, kde je snad jen čtyřicet let starý kolotoč," zamyslela se Bronislava Hylasová. Sedmapadesátiletá Věroslava Majerová z Frýdku-Místku mluvila v obdobném duchu. „Tahle zpráva mi udělala radost. Jen doufám, že ho potom nebudou ničit vandalové, opilci a narkomani, kterým je všechno jedno," uzavřela Věroslava Majerová.