Zajímavý a bohatý program začne 11. srpna už v devět hodin dopoledne na letišti Bahno. „Opravdu je hlavním důvodem to, že je vypuštěná přehrada. Druhý důvod, který nás k tomu vedl, je ten, že jsme si chtěli vyzkoušet alternativu na suchu, díky čemuž rozvineme opičí dráhu," prozradil hlavní pořadatel Baškohrátek David Blahut, který chtěl ale zdůraznit, že i tak bude o zábavu a různé soutěže náležitě postaráno. „Návštěvníci se mohou těšit na ukázky modelů, skoky padákem a další atrakce," navnadil David Blahut.

Loňský ročník nabídl například největší námořní bitvu RC modelů a lodí v České republice, recesistické klání netradičních plavidel a adrenalinové soutěže o ceny za třicet tisíc korun.

„Do loňské soutěže nadějných konstruktérů fantazijních korábů, výstředních lodí, netradičních plavidel a jiných neodolatelných plovoucích nezvyklostí se nakonec přihlásilo sedm týmů. Z celkového vítězství se mohli radovat autoři lodi s názvem Křemílek a Vochomůrka. Na druhém místě skončili Busáci zaměstnanci podniku ČSAD, bronzovou pozici obsadily záchranářky z Povodí Odry. Pro medailisty jsme připravili ceny v podobě poukázek na netradiční zážitky dle vlastního výběru," prozradil pořadatel David Blahut s tím, že do další soutěže Tarzanie se loni zapojilo jedenáct čtyřčlenných družstev. „Ty musely zdolat opičí dráhu, lanovku, pojídání červíků, přechod přes hladinu a skládání puzzle na čas," přiblížil Blahut s tím, že v této disciplíně bylo nejlepší družstvo Torapeli, které rovněž získalo poukázky.