K tomu, co všechno by mohl objekt v budoucnu nabídnout, se mohou nyní vyjádřit obyvatelé města. Připojit mohou i tipy na náhradu současného sousoší před kinem, které je opakovaně terčem vandalů. Informovala o tom mluvčí magistrátu Jana Matějíková.

Návrhy lze zasílat až do konce října na e-mail: anketa@frydekmistek.cz.

„Kino Petra Bezruče bylo postaveno v roce 1973, od té doby neprošlo žádnou generální rekonstrukcí. Nutná je nejen oprava skeletu budovy, ale také elektroinstalace a samozřejmě vnitřního vybavení, které neodpovídá dnešní moderní době. Máme jistou vizi, co s kinem, ve kterém se již léta nepromítá, bude dál. Zajímá nás ale také názor občanů, kteří nás prostřednictvím svých návrhů na využitelnost budovy mohou jistým způsobem inspirovat v doplňkových službách," řekl náměstek primátora Michal Pobucký.

V budově kina je k dispozici velký sál s kapacitou 580 míst, pódium pro koncerty a jiné akce. V současné době funguje ve foyer ve druhém podlaží Dětský svět Pohoda, který na ploše zhruba 350 metrů čtverečních nabízí i posezení s občerstvením pro dospělé.

Devětapadesátileté Marii Stiborové z Frýdku-Místku rozhodně není další osud kina Petra Bezruče lhostejný. „Je velká škoda, jak to kino doslova před očima chátrá. Město by jej mělo co nejrychleji opravit, což si určitě přeje většina lidí. Když se dělá nějaká velká akce, koná se díky velkému kinosále stejně zde, protože větší kulturní prostory ve Frýdku-Místku nenajdete," zamyslela se Marie Stiborová.

Čtyřiatřicetiletá Jana Vávrová měla podobný názor. „Magistrát by s kinem Petra Bezruče měl konečně začít něco dělat. Té kultury tady zase tolik nemáme. Do tohoto kina jsem chodila pravidelně. Nechtěla bych, aby se zavřelo. Ve městě sice máme ještě kino Vlast, jenže tam je daleko menší plátno, takže si spíše připadáte, jako když sledujete velkou televizi," dodala Jana Vávrová.

Stav prostranství před kinem před časem kritizovala řada lidí. „Je to tu samý feťák, samý bezdomovec," tvrdila třeba Vladimíra Lišková. Radní poté rozhodli o tom, že se zde provedou opravy rozbité dlažby i podstavce, z něhož byla v roce 2009 neslavně odvezena socha Evropa 2000 kvůli vandalům.