„Třídění odpadu je důležitá věc, díky které chráníme životní prostředí, v němž žijeme. Sama doma odpad třídím do barevných pytlů. Všichni lidé by měli třídit odpad, vždyť jsou i popelnice barevně rozlišené a popsané, který odpad do nich patří. Ve městě je i dostatek odpadkových košů, lidé by neměli pohazovat svůj odpad volně do přírody," uvedla osmadvacetiletá Jana Chýlková z Hodoňovic.

„Bydlím v rodinném domě, takže odpad třídím. Měli by to dělat všichni lidé, vždyť je to pro nás dobrá věc z ekologického hlediska," řekl padesátiletý Miroslav Hozman z Vyšních Lhot.

Že třídění odpadu je dobrá věc, to si myslí i čtyřiačtyřicetiletý Tomáš Filipčík. „Chráníme si tak naše životní prostředí a všichni by měli třídit odpad. Já sám třídím odpad, papír a plast nemíchám dohromady, ale dávám jej bokem od sebe. Kdyby lidé ve městě věděli, že díky třídění odpadu město získalo osvědčení o úspoře emisí, mohli by se o to začít snažit i další lidé," sdělil muž z Frýdku-Místku.

Doma třídí odpad i třiadvacetiletá slečna z Chlebovic. „Dáváme bokem plasty, papír, sklo a také železo. Myslím si, že odpad by měli třídit všichni, protože by se nezatěžovalo tolik životní prostředí. Také bych chtěla říct, že lidé, kteří vyhazují odpad volně do přírody, jsou prasata. Vždyť popelnic a odpadkových košů je ve městě dostatek," prohlásila Michaela Zlá.

„Třídění odpadu je určitě dobrá věc, z ekologického hlediska na naše životní prostředí, a také abychom si dále neničili přírodu kolem nás. Ano, také doma třídím odpad, jsem naučená z vesnice třídit odpad do pytlů. Takže máme doma pytel na plasty, pytel na sklo, pytel na papír a bokem dáváme i plechy a různé železné předměty. Myslím si, že všichni by se měli zapojit a třídit odpad," oznámila čtyřiačtyřicetiletá Hana Lišková z Frýdku-Místku.