Dopoledne soutěží a her tak zněl název středeční akce, kterou organizovala knihovnice Petra Plachá. Ta se pokusila Deníku přiblížit program a dění na akci.

„Vždy si zvolíme téma dne, od kterého se vlastně odvíjí celý program, a tím jsou pro tento den čarodějnice. Připravili jsme pro děti alchymistickou dílnu, kde si mohou vyzkoušet svůj čich i hmat. Čeká je i menší testík, kde zjistí, kolik toho ví o pohádkových postavách. Také mohou skolit draka, ke kterému se dostanou přes soutěsku a tu musí proskákat přes švihadlo. Za odměnu si mohou namalovat na chodník svojí oblíbenou pohádkovou postavu. Děti nebudou odcházet s prázdnou, mohou si zde i vyrobit vlastní záložku do knížky," oznámila Petra Plachá.

Knihovna spolupracuje se Střediskem volného času Klíč již pátým rokem na programu Prázdniny ve městě. Středeční akce není poslední, kterou bude knihovna organizovat. Má připravené další dva soutěživé dny, a to na jiných pobočkách knihovny.

„Naše akce patři k těm, které naštěstí patří mezi ty nejčastěji navštěvované. Všichni jsme rádi, že děti navštěvují knihovnu i o prázdninách," dodala Petra Plachá.

V knihovně se líbilo i Ivetě Kubalové z Frýdku-Místku.

„V knihovně se mi líbí všechny akce, které pořádá. Nejvíc se mi líbilo házení balonkem do draka. Chtěla bych tady přijít i na další akce," řekla osmiletá holčička.

„Jsem v knihovně poprvé a mají to tady hezké. Mně se nejvíce líbí ta alchymistická dílna, kde se podle čichu rozpoznávají věci. Také jsem šel na draka a skolil jsem ho," pochlubil se sedmiletý Matěj Kubiš z Frýdku-Místku.

„Tato akce je už celkem čtvrtá, na které jsem letos byla. Zatím se mi nejvíce líbí tady v knihovně. Bavilo mě rozpoznávat čichem a hmatem předměty v alchymistické dílně. Byla jsem překvapená, kolik věcí jsem poznala. Také jsem skákala přes švihadlo k drakovi. Ještě si chci křídou namalovat venku na chodník nějaké zvířátko," prohlásila třináctiletá Miriam Lunetová z Frýdku-Místku.