„Chladící boxy musíme mít nejen ve stánku, ale i ve voze. Pod plachtou stánku je strašné dusno, ale mimo stánek je jakž takž. Navíc na nás mrazící boxy odfukují teplý vzduch. Nejvíce nás však otravuje hmyz. Zejména vosy, které na naše výrobky jdou více než na koláče . Všechny mé kolegy už pokousaly nebo pobodaly, ale mě ještě ne. Trochu to jde poznat, že jsou prázdniny a je vedro. Lidé jsou spíše u vody a ne na náměstí," sdělil prodejce Roman Šalepský.

„Nám zase tolik slunce nevadí, prodáváme přímo z chladícího vozu. Při čtyřiceti stupních to už nejde poznat, jestli jsme víc masní my, nebo naše zboží. Mouchy ani sršni nás neotravují, zato vosy se nám tady scházejí jak švábi na pivo," řekla prodavačka uzenin Kateřina Šrobánková.

Kvůli vedru vynechali prodejci ryb už minulý trh. „Vedro nás strašně obtěžuje, lépe se prodává v chladnějších dnech. Minulý trh jsme kvůli teplotám úplně vynechali, ani jsme sem nejeli. Prodávám ryby přímo z chladícího vozu, i když nejsou vedra. Samozřejmě se chladící box vzpíná, a když ho pořád otevírám, tak se nestíhá vychladit. Také nás hodně otravují mouchy, takže se snažíme mít boxy pořád zavřené. Pokud boxy nebudou stíhat chladit, budeme muset odjet," řekla prodejkyně Anna Meiznerová.

„Vedro nám komplikuje prodej. Létá tady také hmyz, a to je při prodeji nepříjemné. Také musíme některé ovoce zastínit, ať není na přímém slunci a nezačne hnít. Pod plachtou nám rozhodně není nejlépe, ale dá se to zvládnout. Mohl by tady jezdit kropící vůz, alespoň by tady mohl kropit cesty nebo dlaždice, aby vznikl vlhký vzduch. Hned by se lépe prodávalo," sdělil prodejce se stánkem se zeleninou Martin Lux.

„Obecně horko neprospívá prodeji, ale dá se to zvládnout. S hmyzem se nepotýkáme. Ten jde spíše na maso než na naše koláče. Pod plachtou to je lepší než na přímém slunci. Když bude dusno, uděláme si průvan," řekla stánkařka pečiva Hana Pavelková.