„Investor, společnost Euro Mall FM, potvrdil svůj záměr postavit na jejím místě zábavně-obchodní centrum stejného typu jako v jiných statutárních městech," oznámila Jana Matějíková, mluvčí zdejšího magistrátu.

„Investor nás kontaktoval s tím, že nám v příštích dnech zašle výzvu k podpisu kupních smluv. Město prodá investorovi pozemky pod víceúčelovou sportovní halou za 80 milionů korun, jak je uvedeno ve smlouvách o smlouvách budoucích, které byly podepsány v srpnu 2009, přičemž záměr zbourat halu a postavit na jejím místě zábavně-obchodní centrum odsouhlasili zastupitelé v červnu 2009," řekl primátor Michal Pobucký.

Dodal, že město si ponechá vybavení z nynější haly v hodnotě téměř šestatřicet milionů korun, které bude použito v hale nové. Jedná se především o chladicí zařízení a mantinely.

Investor současnou halu demontuje na vlastní náklady. S pracemi by měl podle města začít poslední týden v srpnu.

Stavba nové haly Polárka byla schválena letos v dubnu a její přípravné práce již byly zahájeny. Vyroste na pozemcích za současnou halou. Celkové náklady dosáhnou téměř 290 milionů korun. Kapacita nové haly bude pro méně než 2500 diváků, přičemž do staré haly se jich vešlo 6500.

Jak se lidé dívají na bourání víceúčelové sportovní haly, to se ptal Deník ve frýdecko-místeckých ulicích.

„Neměli by ji bourat. Já jsem byl odjakživa proti tomu. Nejde ani spočítat, kolik petic jsem už proti bourání haly podepsal. Přece jenom ji měli zachovat," sdělil osmašedesátiletý Jiří Nogol ze Skalice.

„Asi by to neměli bourat. Bydlím tady sice jen pět let, ale podle mě je obchodních center ve městě dost, navíc do nich ani nechodím, tohle jde úplně mimo mě. Spíš by se mělo udělat něco užitečnějšího. Třeba pořádné hřiště pro děti, není tu s nimi moc kam zajít. Za starou víceúčelovou halou údajně kdysi bylo ZOO, to bych také rozhodně uvítala, více než obchodní středisko. Tím by se stal Frýdek-Místek znovu něčím jedinečný," sdělila čtyřiadvacetiletá Růžena Balážová z Frýdku-Místku.

MAREK VAŠUT, MARKÉTA KMECOVÁ